İzmir'de güvenli annelik eğitimi

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmada Halk Sağlığı Müdürlüğü, Konak, Menderes, Menemen, Bayındır, Torbalı ilçelerinde bulunan altı ilköğretim okulunda eğitim gören öğrenci velilerine yönelik ‘Güvenli Annelik’ konulu bilgilendirme toplantıları yaptı.

ÖĞRENCİ VELİLERİNE ANNE VE BEBEK EĞİTİMİ

  Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şubesi, Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi ve Üreme Sağlığı Eğitim Merkezinde görevli eğitimciler tarafından Menderes Çileme İlköğretim, Bayındır Çırpı Şehitler, İsmetpaşa, Konak Gazi Osman Paşa, Torbalı Fatih, ve Menemen Asarlık İlköğretim Okullarında öğrenci velilerine anne ve bebek konularında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimlerde anne ve bebek sağlığı açısından doğum öncesi, doğum, doğum sonrası döneme ait konular anlatılarak, katılımcıların soruları yanıtlandı.

EĞİTİMLER SÜREKLİ OLACAK

  İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şubesi, kadın ve çocuk sağlığının kalkındırılması, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla toplumu bilinçlendirmek, duyarlı kılmak, farkındalık ve hizmet talebi oluşturmak için velilere yönelik bu tür eğitimlerini önümüzdeki eğitim öğrenim yılı başlamasından sonrada devam edecek.