İzmir için kurumsal işbirliği

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Meclis Başkanı Salih Esen, Oda seçimlerinden bu yana geçen sürede ilk olarak kurumsal ilişkilerin güçlendirilerek İzmir için yeni projeler geliştirilmesine ağırlık verdi.

İzmir’in öncelikle ekonomide hak ettiği noktaya erişebilmesi amacıyla yatırımların artırılmasının yanısıra EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmasına odaklanan EBSO Yönetimi, 2023 yılına kadar da her yıl kente bir meslek okulu kazandırmanın işbirliğine gidiyor. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve Birlik Başkanları ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen’e “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Önce eğitim

EİB Koordinatör Başkanı Türkmenoğlu, İzmir’in eğitim sorumluluğunun altına girmesi gerektiğini belirtirken, “Özellikle mesleki eğitimin ön plana çıktığı okulların yapılması gerekir. İzmir’de Odalar ve EİB işbirliğiyle her yıl bir meslek okulu açalım” önerisinde bulundu. EİB Birlik Başkanları, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun oluşturduğu çalışma gruplarından temsil ettikleri sektörlere uygun olanlarda yer almak istediklerini iletti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli de, sağlıklı ve huzurlu bir dönem geçirmeyi arzu ettiklerini belirterek “EBSO ile İzmir için daha çok ortak projeler gerçekleştirelim” diye konuştu.

EBSO hazır

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ancak üretim ve ihracatla ulaşabileceğini belirtirken, yüksek katma değerli ürünlerin ancak eğitimli işgücü sayesinde gerçekleştirilebileceğine dikkat çekti. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak mesleki eğitimin önemini sürekli gündemde tuttuklarını, İzmir’e bir mesleki eğitim kurumu kazandırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Yorgancılar, “Odalar ve EİB olarak İzmir’e meslek okulu yapılması için hazırlanacak protokole hemen imza atmaya hazırız” dedi.

Ender Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin İzmir’e ilk yatırımının eğitim alanında olacağını, yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla iş atölyeleri, spor salonu ve yurtlarıyla 400 öğrenci kapasiteli modern bir eğitim kampüsü yapılmasına ilişkin protokolün Ankara’da geçtiğimiz Şubat ayında imzalandığını hatırlattı. Okulun projelendirilmesi konusunda sıkıntı çekilmeyeceğini, gerekirse TOBB’dan destek alınarak İzmir’e yararlı bir proje gerçekleştirilebileceğini belirten Yorgancılar, şunları söyledi: “Bizim de öncelikli hedefimiz eğitim. İzmir’e ne kadar okul yapılsa az. Mesleki eğitim veren okulları yapmaya öncelikle organize sanayi bölgelerinden başlamalıyız. Belediyelerden de bu amaçla arazi tahsisi isteyebiliriz.”

Ayrım yok

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de, sanayicilerle ihracatçıların bir arada olduğunu vurgularken, “Aramızda ayrım yok, aynı duyguları paylaşıyoruz. Ortak çalışmamız kadar doğal bir şey yok. Çözüm odaklı olmalıyız” diye konuştu.