Helena Eczacıbaşı'nda

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde mücadele eden Eczacıbaşı Vitra, geçtiğimiz sezon Rusya’nın Dinamo Krasnodar takımında forma giyen ve 2013’te Çek Cumhuriyeti’nde yılın voleybolcusu seçilen smaçör Helena Havelkova ile 2 senelik sözleşme imzaladı.

2007’den bu yana İtalya’da oynayan 25 yaşındaki Çek Milli smaçörle birlikte çalışacaklarını belirten Eczacıbaşı Vitra Menajeri Nalan Ural, “Havelkova, Avrupa voleybolunun genç yeteneklerinden birisi. Genç ve dinamik kadromuza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Ülkesi Çek Cumhuriyeti’nden sonra 5 sezon İtalya, bir sezon da Rusya’da oynadıktan sonra en iyi seviyede voleybolun oynandığı Türkiye’de, özellikle de İstanbul’da yaşayacak olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Helena Havelkova, “Kulüp olarak bildiğim, ancak transfer teklifi geldikten sonra daha iyi araştırdığım Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün, yaklaşık yarım asırdır amatör sporlarda çok başarılı ve önemli bir marka olduğunu öğrendim. Bu önemli kulüpte voleybol oynamaktan gurur duyacağım. Eczacıbaşı Vitra ile yeni başarılara imza atıp, kupalar kazanmak istiyorum” diye konuştu.

HELENA HAVELKOVA KİMDİR?

1988 Liberec doğumlu, Çek Milli smaçör Helena Havelkova voleybola 12 yaşında başladı. 2004’te Liberec Takımı’nda ilk kez profesyonel olarak oynamaya başlayan Havelkova sonra sırasıyla; Slavia Praga-Çek Cumhuriyeti (2004-2007), Sassuolo-İtalya (2007-2009), FV Busto Arsizio-İtalya (2009-2012) ve Dinamo Krasnodar-Rusya (2012-2013) takımlarında forma giydi. Yamamay Busto Arsizio ile 2009-2010 sezonunda ilk CEV Kupası’nı, 2011-2012 sezonunda ikinci CEV Kupası’nı kazanırken, aynı sezon İtalya Şampiyonluğu’nun ve İtalya Kupası’nın sahibi oldu.

İtalya Kupa maçlarının En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Havelkova, geçen sezon Dinamo Krasnodar Takımı ile de Avrupa Challenge Cup Şampiyonluğu’nu elde etti. Çek Milli Takımı’yla 2011’de Avrupa Ligi’nin ‘en skorer’ ödülünü alan Havelkova, 2012’de Avrupa Ligi Şampiyonluğu’nu kazanırken, şampiyonanın da ‘en iyi manşet alanı’ seçildi. 2013’te Çek Cumhuriyeti’nde yılın voleybolcusu ilan edilen Helena Havelkova, iki sezon boyunca Eczacıbaşı Vitra forması giyecek.