Şişli'de polis müdahalesi

Şişli’de cadde ortasında oturma eylemi yapan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler müdahaleyle birlikte ara sokaklara dağılırken çevredeki bazı esnaflar polise slogan atarak destek verdi.

Halasgargarzi Caddesi’nde bir araya gelen DİSK ve çeşitli STK üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, oturma eylemi yaptı. Yaklaşık yarım saat 45 dakika süren eylemin ardından polis, grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Buna rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Tazyikli su ile yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara dağıldı.

ESNAF GÖSTERİCİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericilere çevredeki esnaflarda tepki gösterdi. ‘Polise uzanan eller kırılsın’ ve ‘Polis bizim canımız’ şeklinde sloganlarla polise destek veren esnafın zaman zaman bazı göstericilerle de tartıştıkları görüldü. Bu sırada çevredeki esnaflardan birinin elindeki demir sopayla göstericilerin üzerine yürüdüğü gözlendi. Müdahale sırasında yoldan geçen bazı vatandaşlarda polis ve göstericiler arasında kaldı. Arada kalan ve korkuyla birlikte gözyaşlarına boğulan bir kadın ise polis ekiplerinin bulunduğu bölüme geçerek korunmaya çalıştı.