ERT kapanmayacak

Yunan hükümeti tarafından geçtiğimiz hafta kapatılan devlet televizyonu ERT, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası yayınına tekrardan başladı.

Danıştay Mahkemesinin kararı sonrası kapatma kararının durmasına rağmen mahkeme hükümetin aldığı küçülme kararını da onadı. Kapama kararı sonrası 2700 kişi işten çıkarılmış, ve sinyal kapanmıştı. Yunanistan’ın en büyük idari mahkemesi Danıştay’ın onadığı karara göreyse yayınlar tekrar başlayacak. Mahkemenin kararı sonrası bazı ERT çalışanları resmi olmayan şekilde de olsa internet üzerinden canlı yayınlara başladı ve, “ERT birkaç saat içerisinde her yerde yayınlara başlayacaktır” dedi.

Karar sonrası birçok ERT çalışanı durumu kutlarken ERT muhabirlerinden Eleni Horona açıklamasında, “7 gecedir buradayım ve ilk defa insanların yüzlerinin güldüğünü görüyorum” dedi. Koalisyondaki ana parti konumunda bulunan muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi daha önce yaptığı açıklamada ERT’nin kötü yönetime sahip olduğunu ifade etmişti. Alınan karar sonrası ise Başbakan Samaras aleyhine ülke çapında protestolar yaşanmıştı. Samaras ve diğer koalisyon partisi liderleri ise kanalın restore edilmesi konusunda mutabakata vardıklarını duyurmuşlardı.