Kızlar küçük, kupa büyük

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Bayanlar Hentbol Takımı, İzmir’de organize edilen Küçük Bayanlar Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda fırtına gibi esti.

Grup maçlarında Malatya Gençlik’i 38-8 ve Kastamonu GSİM'yi 26-15 mağlup eden İzmir ekibi, çeyrek finalde Bursa Osmangazi’yi 14-10 ve yarı finalde Kemalpaşa Belediyespor’u 18-16 yenerek finalist oldu. İzmir BŞB, finalde de güçlü rakibi Üsküdar Belediyespor’u 24-14 yenerek mutlu sona ulaştı.

Genç sporcular, şampiyonluk kupalarını GSİM İzmir İl Müdürü Metin Kaplan’ın elinden aldı. Bu yılın namalup şampiyonu İzmirli genç sporcular, geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye Hentbol Şampiyonası Küçük Bayanlar kategorisinde kupayı “kıl payı” kaçırmıştı.

Bir kupa da genç bayanlardan Geçtiğimiz yıl Marmaris’te düzenlenen Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Genç Bayan takımı da, Ankara'da düzenlenen Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda Yeni Mahalle Belediyespor’u 26-23'lük skorla devirdi ve ikinci kez aynı başarıyı göstermiş oldu.