London Metropolitan Üniversitesi’nden İzmir'e destek

Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü tarafından, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl “Yenilikleri Keşif” başlığı altında düzenlenen 2. Dil ve İletişim Sempozyumu açılış konuşmasını yapan London Metropolitan Üniversitesi’nden Prof. Ezendu Ariwa, “Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir’de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir’in uluslararası bir organizasyon olan EXPO’da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir” diyerek İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek verdi.

İzmir Üniversitesi öğrencileri tüm sempozyum katılımcılara EXPO 2020 t-shirtleri dağıttı. Yeniliklerin keşfi hayati önem taşıyor Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Beşe’nin açılış konuşmalarının ardından söz alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Dünya artık sınırların ortadan kalktığı bir coğrafya. Bu coğrafya içinde sanat, edebiyat, tarih, ekonomi, eğitim ve elbette dil, birbirinden ayrı düşünülemiyor, birbirini etkileyerek ve dönüştürerek gelişiyor, tüm dünyayı şekillendiriyor. Toplumsal olayların ülkelerden ülkelere sıçradığı, ekonomik krizlerin farklı ülke stratejilerini etkilediği, özellikle sağlık alanında yapılan çalışmaların tüm dünyada yankı bulduğu günümüzde dil ve iletişim alanında yeniliklerin keşfi hayati önem taşıyor” dedi. Yeşil teknoloji kullanımı çok önemli Aralarında Japonya, Hindistan, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Fransa, Rusya, İtalya, Hollanda, Mısır ve Polonya gibi 46 ülkeden yaklaşık 200 akademisyenin katıldığı sempozyum, Prof. Ezendu Ariwa’nın “Yüksek Öğretimde Yeşil Teknoloji ve E-Öğrenme Sürdürülebilirliği” başlıklı konuşması ile başladı.

Sunumuna İzmir’in EXPO 2020 adaylığını hatırlatarak başlayan Ariwa, “Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir’de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir’in uluslararası bir organizasyon olan EXPO’da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir” dedi.

Ariwa sunumunda, internet kullanımından sosyal ağlara ve üniversiteler arası işbirliklerinden uzaktan eğitime kadar pek çok çalışmanın yeşil teknoloji kullanımı ile ortaya konmasının önemine dikkat çekti. Uluslararası bir forum sağlayarak, dil, iletişim bilimleri, tarih, ekonomi, edebiyat, sosyoloji, eğitim, bilişim ve internet, sanat ve ilgili tüm alt alanlar arasında karmaşık bağlantılar üzerine tartışmaları teşvik etmeyi amaçlayan 2. Dil ve İletişim Sempozyumu, paralel oturumlarda düzenlenen panel ve çalıştayların yanı sıra 46 katılımcının eserlerinden oluşan sergi ve kısa film gösterimi, gala yemeği, halk dansları ve müzik etkinliklerine ek olarak kültür gezileri ile yoğun bir programa sahip.