TBMM Başkanı kim olacak

TBMM Başkanlığı için seçim süreci önümüzdeki hafta başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir görüşme yapan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun isminin Meclis Başkanlığı için öne çıktığı belirtildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 Temmuz’da sona erecek olması nedeniyle, Meclis İçtüzüğü’ne göre TBMM Başkanlığı için önümüzdeki hafta seçim süreci başlayacak. İçtüzüğe göre siyasi parti grupları, Başkanlık için aday gösteremiyor. Meclis üyeleri içinden Başkanlık için aday olanlar, mevcut Başkanın görev süresinin dolmasından on gün önce başlamak üzere, beş gün içinde Başkanlık Divanı’na isimlerini bildirecekler. Buna göre adaylık süreci 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 28 Haziran Cuma günü sona erecek.

Meclis Başkanlığı için ilk tur seçimin ise 2 Temmuz günü yapılması planlanıyor. Bu arada, kulislerde Meclis Başkanlığı için farklı isimler de konuşulmaya başlandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bir dönem daha Başkanlığı yürüteceği yorumları yapılırken, son günlerde ise Başkanlık için en çok gündeme gelen isim Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu. Kuzu’nun geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’la bir görüşme yaptığı ve Meclis Başkanlığı için talebini ilettiği öğrenildi

. Meclis Başkanlığı için kulislerde adı geçen bir başka isim ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı. Başbakan Erdoğan’ın hangi ismi işaret edeceği önümüzdeki hafta başında netleşecek.