F.Bahçe taraftar grubundan şok karar !

Fenerbahçe taraftar gruplarından Cefakar Kanaryalar, "ağır tribün siyaseti ile taraf olma zorunluluğunun doğurulduğunu" açıklayarak tribün faaliyetlerine süresiz son verdi. Cefakar Kanaryalar’dan yapılan yazılı açıklamada, grup olarak tribün faaliyetlerine süresiz son verildiği ifade edilerek şöyle denildi:

“Kuruluş felsefesini Fenerbahçe`ye hizmet üzerine kuran grubumuz, 99 yılından günümüze kadar bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmüştür. Zaman zaman bizleri çizgimizin dışına çıkmaya zorlayan etkenler olsa da grubumuz tamamen kendi iradesiyle duruşundan taviz vermemiştir. Ancak, özellikle son altı aylık süreçte yaşananlar ve hak etmediğimiz şekilde bizlere yaşatılanlar tahammül sınırımızın dışına çıkmıştır.

AĞIR TRİBÜN SİYASETİ İLE TARAF OLMA ZORUNLULUĞU DOĞURULDU

Belirli aralıklarla tribün üzerine oynanan oyunlar ve oluşan ağır tribün siyaseti ile taraf olma zorunluluğunun doğurulması, amacı ‘sadece Fenerbahçe`ye hizmet’ olan grubumuzun varoluş felsefesinin temeline aykırılık oluşturmuştur. Gelinen noktada oluşan tablonun inandığımız Fenerbahçelilik değerlerinin önüne geçmesi ve asli görevlerimizi yerine getirme karşısında set oluşturması nedeniyle grubumuz tribün faaliyetlerine süresiz olarak son vermiştir. Bu karar doğrultusunda Cefakar Kanaryalar tribünde grup kimliği ile yer almayacak,ancak Fenerbahçe’nin geleceğini ilgilendiren her konuda madden ve mânen varlığını sürdürecektir. Kamuoyuna duyurulur.”