Ankara, farklı bir çalıştaya ev sahibi olacak

  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 20 Haziran’da Ankara’da ’Biyoekonomi Çalıştayı’ düzenlenecek.

   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’nun katılımıyla 20 Haziran’da Ankara’da (Crown Plaza Otel- Saat 09:30) ’Biyoekonomi Çalıştayı’ düzenlenecek. Çalıştay, iki oturum halinde düzenlenmiş olup birinci oturum da konu uzmanlarının sunumları yer alacaktır. İkinci oturumda ise gruplar halinde çalışmalar yapılacak. Çalıştaya Bakanlıklardan, diğer kamu kurumlarından, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, özel sektörden, Bakanlığımız merkez ve bağlı kuruluşlarından üst düzey yöneticiler ile konu uzmanları katılacak.

  Çalıştay sonucunda konuyla alakalı kamuoyu oluşturulmuş olacak, farkındalık yaratılacak ve Ulusal Biyoekonomi Stratejisinin taslağı hazırlanmış olacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, biyoekonominin, gıda yem, enerji, kimyasal ve sınai ürünlerin biyolojik kaynaklardan sürdürülebilir bir biçimde üretilmesiyle ortaya çıkan ekonomik faaliyetlerin bütünü olduğu belirtilerek, "Biyoekonomide temel amaç, biyoteknolojiyi kullanarak sağlıkta gelişme tarım ve ormancılıkta verim ve kalite artışı, çevresel konularda ise sürdürülebilir iyileşmeyi sağlayarak artı değerler üretmek ve ekonomiye katkı sağlamaktır.

  Söz konusu bu faaliyetler, sağlık alanındaki uygulamaları kapsıyorsa kırmızı, tarım ve ormanlara yönelikse yeşil, endüstriye yönelikse beyaz ve denizlere yönelikse mavi biyoekonomi olarak adlandırılmaktadır" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

  "Biyolojik kaynaklarımızın sürdürülebilir yönetimi, üretimi ve kullanımı ile yeni, güvenli, daha düşük maliyetli ve eko-verimli ürünler üreterek dünya ile sürdürülebilir rekabet sağlamak için, Biyoekonomi alanında bilgi temelinin oluşturulması gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda yapacağımız çalıştayda, paydaşların bir araya getirilmesi ve ulusal Biyoekonomi stratejisinin oluşturulması için çalışmaların başlatılması planlanmaktadır."