Türk Sağlık-Sen'den çarpıcı iddialar

   Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Foça Devlet Hastanesi, Konak Eğitim Diş Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde bazı idarecilerin sendikal faaliyette bulunduğu, sahte üyeliklerin yapıldığı ve tutanakların kanuna uygun tutulmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

  Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında “Sendikal faaliyetleri bırakın sendikacılar yapsın” dedi. Sendikaların, sivil toplum teşkilatları olması münasebetiyle, demokrasinin temel taşları ve ülkemizin vazgeçilmezleri olduğunu anlatan Doğruyol, şöyle konuştu: "Biz, sendikacıyız. Türk Sağlık-Sen olarak görevimiz olan sendikal faaliyetlerimizi, en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun, siyasilerimizden ve idarecilerimizden de kendi asli görevlerini hakkıyla, layıkıyla yapmalarını bekliyoruz. Kurumlar yani hastaneler bizim kurumlarımızdır.

  Vatandaşlarımıza hep birlikte daha kaliteli hizmet verebileceğimizi unutmamak gerekir diye düşünüyoruz. İlimizde lokal olarak bazı hastane idarecilerimiz çalışanlara sendikal baskı yapmakta, sendikacılıkla hiçbir alakası olmayan, ortalıkta ben iktidarın sendikasıyım. Bize üye olursan tayinini yaparız. Bize üye olursan geçici görevle gitmezsin. Bize üye olursan en iyi yerde çalışırsın. Başhekim olursun. Müdür olursun. Başhemşire olursun gibi ifadelerle üye yapmaya çalışan sendikaya destek olmaya çalışmaktadırlar.”

CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

  Sendikal faaliyette bulunduğu, sahte üyeliklerin yapıldığı ve tutanakların kanuna uygun tutulmadığı ile ilgili Foça Devlet Hastanesi, Konak Eğitim Diş Hastanesi ve Ödemiş Devlet Hastanesinden bazı şahıslara karşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Doğruyol, “Adaletli oldukları sürece bizim hiçbir bürokratla sıkıntımız bu güne dek olmadı. Temennimiz odur ki bu son olsun. Bundan sonra da olmasın. Bize gelen bilgi çerçevesinde, sözleşme imzalayan idarecilerimizin sendikalara karşı eşit, adaletli davranması konusunda genel sekreterlerimize telkinlerde bulunan Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

DURUM ÇOK VAHİM

  Bazı hastanelerde tablonun çok vahim olduğunu söyleyen Sendika Avukatı Ali Onar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Foça Devlet Hastanesi’nde sahte imzalarla seçimler gerçekleştirilmiştir. Ödemiş Devlet Hastanesi’nde de sendika üyeleri aidatları geç yatırdığı gerekçesiyle sendikal hakları engellemeye çalışılmaktadır. Konak Eğitim Diş Hastanesi’nde ise mesai saatleri içerisinde ve kanuna aykırı şekilde bazı idarecilerin sendikal faaliyette bulunduğu ortaya çıkmıştır.

  Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde olmayan kadroya, olmayan isimle (planlama direktörü) görevlendirilen personele sendikacılık yaptırılmaya çalışılmaktadır. Bu gelişmeler çok vahimdir. Sendikamız bu usulsüz işleri yapan arkadaşları diyalog yoluyla defalarca uyarmışlardır fakat aynı şekilde devam etmiştir. Bizde bazı şahıslara karşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak vahim olayları yargıya taşıdık.”

İDDİALARA CEVAP VERDİLER

  İddialarla ilgili diğer Ödemiş Devlet Hastanesi ve Konak Eğitim Diş Hastanesi görüşlerini belirtmezken, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yöneticisi Murat Balanlı, “Hastanemiz tüm sendikalara eşit mesafededir. Hastanemizde planlama direktörü olarak görev yapan arkadaşımızın hangi sendikaya bağlı olduğunu bilmiyorum.

  Görevli arkadaşımız hastanemizdeki pozisyonu gereği planlama konularında bize yardımcı olmaktadır. Sendikal bir çalışması yapılıyor mu benim bir bilgim yok. Bunu iddia eden kuruluşlar ise ellerindeki belgelerle haklarını yasal yollarla arayabilirler” dedi. Foça Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcı Ahmet Yangöz ise iddia edilen konunun Sağlık Müdürlüğü Hukuk Bürosu'na intikal ettiğini belirtti.