Muslera ve Lugano’dan övgü

   Uruguay U20 Milli Takım Teknik Direktörü Juan Verzeri, Galatasaray’ın file bekçisi Muslera ve bir dönem Fenerbahçe formasını terleten Lugano’nun Türk futbolunu övdüğünü söyledi. Yarın Kayseri ve İstanbul’da oynanacak karşılaşmalar ile resmen başlayacak olan ve toplam 9 maçın Bursa’da oynanacağı c

  Yeni Zelanda, Özbekistan, Uruguay ve Hırvatistan takımları Pazar günü Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynayacakları karşılaşmalar öncesi çalışmalarını Özlüce ve Vakıfköy Tesisleri’nde gerçekleştiriyor. F Grubu’nun iddialı takımlarından Uruguay, Pazar günü saat 20.00’de karşılaşacağı Hırvatistan maçı hazırlıklarını Vakıfköy Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile sürdürdü.

ANTRENMANI FUTBOLCU GÖRÜNTÜLEDİ

  Teknik direktör Juan Verzeri nezaretinde gerçekleştirilen antrenmanda istasyon ve çift kale maç çalışması yapıldı. Öte yandan Irak Milli Takımı ile yapılan hazırlık maçında sağ ayağı kırılan Fabricio Formiliano’nun antrenman boyunca koltuk değnekleri ile saha kenarından görüntü çekmesi dikkat çekti.

JUAN VERZERİ: ”BU KADARINI BEKLEMİYORDUM”

  Uruguay U20 Milli Takım Teknik Direktörü Juan Verzeri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bursa’da beklendiğinden daha güzel bir çalışma ortamı bulduklarını vurgulayarak, “Bursa güzel ve ideal bir yer. Her şeyden önce sahalar, otel ve tesisler son derece mükemmel. Bu kadarını beklemiyordum. Bu tür turnuvalarda herkes kendi en iyi takımını getiriyor ve iyi hazırlanıyor. Benim şanslı tarafım takımımın çok iyi hazırlanması. Bu turnuvaya en iyi ekip ile geldiğimi söylemek istiyorum. Uruguay’ın futbol geçmiş tarihinin kazandığı dünya şampiyonlukları ve süper kupalar ile dolu olması bizim şanslı tarafımız” dedi.

“KUPAYI ALMAK İSTİYORUZ”

  FIFA U20 Dünya Şampiyonası’nda kupayı kazanmak istediklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “4 senelik proje yaptık. Bu takımla beraber 15 ve 17 yaş altı grubu ile en ileriye gitmek için çalışıyoruz. 4 senedir milli takımdayım. Güney Amerika ve Olimpiyat Kupası’nı kazandık. Bu kupayı da almak istiyoruz” diye konuştu.

“MUSLERA VE LUGANO TÜRK FUTBOLUNU ÖVÜYOR”

  Verzeri, Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray’ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera ve bir dönem Fenerbahçe forması terleten Diego Lugano ile ilgili de görüşlerini aktararak, “Diego Lugano ve Fernando Muslera ile Uruguay’a geldikleri zaman beraber çalışıyoruz. Ben onların çocukluğunu dahi biliyorum. Her ikisinde de benim emeğim var ve beni çok iyi tanıyorlar. Türk futbolu hakkında sürekli konuşuyor ve sohbet ediyoruz. Bize Türk futbolunun her geçen gün çok daha ileriye gittiğini ve çok daha yıldız geldiğini söylüyorlar” şeklinde konuştu. Tecrübeli teknik adam ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı takip ettiğini dile getirdi.