Hastane yolundaki çileli yolculuğu bitti

Torbalı'da, el arabasıyla tedavisi için hastaneye götürülen kanser hastası 68 yaşındaki Arazi Acar’a destek yağıyor. Hayırseverlerin maddi destek verdiği Acar’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi de tedavisi süresince ambulas tahsis etti.

Acar Ailesi, işsizlik nedeniyle Bingöl’den 12 yıl önce İzmir’in Torbalı İlçesi’ne göç etti. Diğer çocuklarının evlenip ayrılmasının ardından Arazi Acar, 43 yaşındaki oğlu Yılmaz Acar ve geliniyle yaşamaya başladı. İlerleyen yaşı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Arazi Acar’ın yaşamı geçen yıl mide kanserine yakalanmasıyla iyice kabusa döndü.

Bir mermer fabrikasında asgari ücretle işçi olarak çalışan oğlunun sigortasından yararlanan Acar’a, İzmir Atatük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kemoterapi ve radyoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı. Acar’ın sıkıntılarına, Çapak Mahallesi’ndeki evinden tedavi günleri hastaneye kadar 60 kilometrelik çileli yolculuk da eklendi. Evlerine 10 kilometre uzaklıktaki İzmir-Aydın Karayolu Kuşçuburun Mahallesi’ndeki otobüs durağına kadar, oğlu tarafından, maddi durumları iyi olmadığından el arabasında taşınan Acar, tedavi dönüşü de aynı zorlu yolculuğa katlanıyordu. Arazi Acar’ın bu durumunun yerel ve ulusal basında haber olmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından hayırseverler maddi destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer de aile ile irtibata geçip, ambulans tahsis edilmesini sağladı. Acar, dün ilk kez ambulansla evinden alınıp, tedavi için Atatük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Acar’ın haftanın üç günü evinden hastaneye götürülüp, getirileceği bildirildi. Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kızılışık da Acar Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, bundan böyle gereken her türlü sağlık desteğini vereceklerini söyledi. Annesinin tedavisi için gereken desteği sağlayan herkese teşekkür eden Yılmaz Acar, “Annem, artık el arabasıyla hastaneye gidip, çile çekmeyecek. Rahat bir şekilde tedavisini görecek” dedi.