Bakan Bağış: Çözüm süreci 3 Kasım 2002'de başladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8'inci Bölge Toplantısında partililere konuştu.

Çözüm sürecinin yeni bir süreç olmadığını 3 Kasım 2002 başladığını savunan Bakan Bağış, şöyle konuştu:

"Bu çözüm sürecini bu ülkeye neler kazandırabileceğini anlamayan iki kişi gördüm. Birisi püskevitçi Devlet bey, birisi de çakma Gandi Kemal beydir. Allah akıl fikir versin. Şam'da bulunan Selahaddin Eyyübi'nin türbesini Urfa'da arayacak kadar şaşkınlık içerisinde olanlardan zaten farklı bir şey beklemiyoruz.

Kenya'ya gidip Somali'ye gittim diyen, yürüyen merdivenlere ters binen, toplama çıkarma yapmasını beceremeyen, kendi içinde yaşadığı yeri Kağıttepe zanneden, oy kullanmamayı bile beceremeyen bir siyasetçiden zaten bir şey bekleyemezsin. Bu muhalefet liderlerine anlattıklarımızı duvara anlatsak duvar bile anlardı. Sayın Baykal gitti sayın Kılıçdaroğlu geldi. Allah CHP'nin başından eksik etmesin."

"BAHÇELİ TÜRKEŞ'İN KEMİKLERİNİ SIZLATMAKTAN VAZGEÇMELİ"

Bakan Bağış, akil insanlara yönelik söylemleri nedenyle MHP Lideri Bahçeli'ye eleştirilerini sürdürerek şöyle devam etti:

"O akil insanlardan birinin burnu kanarsa Devlet Bahçeli bunun hesabını veremez. Onun için kendisi gerçekten vatansever ve milliyetçiyse, bu milleti önemsiyorsa onu ciddiyete ve bu ülkeyi sevmeye davet ediyorum. Rahmetli Türkeş, 'Biz ne kadar Türk'sek onlar o kadar Türk'tür. Onlar ne kadar Kürt'se ise biz de o kadar Kürt'üz' demişti. Rahmetli Türkeş, Leyla Zana'dan bahsederken, 'Leyla benim bacımdır, benim birçok Kürt akrabam var' demişti. Sayın Bahçeli, merhum Türkeş'in kemiklerini sızlatmaktan vazgeç."

Bakan Bağış ve toplantıya katılan AK Parti kurmayları daha sonra kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü dolaştı, kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attı. Gölü dolaşırken başına poşu bağlayan Bakan Bağıy ve beraberindekiler vatandaşlarla ve yeni evlenen bir çift ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.