Nehirden 97 yıllık mesaj çıktı

   Bir eğlence parkında vakit geçiren iki genç kadının imzalarının yer aldığı mesaj, müzede sergilenecek. ABD’nin Detroit şehri yakınlarındaki St. Clair Nehri’nde, 97 yıl önce suya bırakılan ve içinde bir mesaj olan şişe bulundu. Dave Leander isimli bir dalgıç tarafından, nehir tabanında kumlara gömülü halde bulunan şişe ve içindeki mesaj Harsens’deki yerel bir müzede sergilenecek. Bu müzede sergilenecek olmasının nedeni ise mesajın Harsens’de yazılmış olması.

  Mesajda, Harsens’deki Tashmoo eğlence parkında vakit geçiren iki genç kadının imzaları bulunuyor. Stella Pramstaller ve Tillie Esper tarafından yazılan mesajda, "Tashmoo’da hoşça zaman geçirin" yazıyor. Esper’in şu an 32 torunu bulunuyor. Bunlardan biri olan Eric Schiebold, büyük annesiyle ilgili bir hatıraya ulaşmanın tatlı bir hüzün yaşattığını belirterek, "Nehrin dibinden 100 yıllık bir şişe çıkıyor ve bu benimle ilgili bir şey. Çocukluğumdan büyük annemi hatırlayabiliyorum, fakat onun da yaşadığı bir hayat vardı, bu gerçekten etkileyici bir olay" ifadelerini kullandı.

  2010’da Florida’da yaşayan Corey Swearingen isimli genç içine mesaj koyduğu şişeyi Atlantik Okyanusu’na bırakmış, bir buçuk yıl sonra mesaj İrlanda sahillerine ulaşmıştı. Swearingen daha sonra, mesajı bulan çocuk ve babasından cevap almıştı. 1979’da Dorothy ve John Henry Peckham çiftinin, deniz gezisi sırasında Pasifik Okyanusu’na attıkları mesaj 6 yıl sonra Tayland açıklarında, bir mülteci teknesinde bulunan Hoa Van Nguyen isimli Vietnamlı bir adam tarafından bulunmuştu. Daha sonra Pekcham çifti ile Nguyen düzenli olarak posta yoluyla görüşmeye başlamışlardı. Hatta sonunda Peckham’lar, Nguyen ve ailesinin ABD’ye mülteci olarak yerleşmesi için kefil olmuşlardı.