Gezi Parkı olayları nitelik değiştirdi

  CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Gezi Parkı olaylarının nitelik değiştirdiğini, şiddetini biraz kaybettiğini, yeni bir toplumsal mühendislik olayının başladığını söyledi. Batum, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerine değindi.

  Gezi Parkı olaylarıyla ilgili suç duyurularının takipçisi olacaklarını belirten Batum, "Eğer herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı ve Başbakan hakkında AİHM’e kadar gidip, insanlık dışı muamele, eziyet, işkence yapmaktan dolayı Avrupa önünde mahkum ettireceğiz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in tahrip edilen işyerleri, araçlara ilişkin dün yaptığı açıklamayı da eleştiren Batum, "Bu tür olayların arkasından demokratik bir ülkede bir başbakan, bir bakan, hükümet sözcüsü bu tür açıklama yaparsa, ya o ülkeyi demokratik ülke olarak nitelendiremezsiniz ya da o kişinin derhal istifa etmesi gerekir" diye konuştu. Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında bir cadı avının başladığını da söyleyen Batum, şunları kaydetti:

  "Bunların gençlerle alıp veremediği var, ’kafası kıyak nesil, ayyaş nesil, tinerci nesil’, bunlar Başbakan’dan çıktı. Neden? Çünkü oradaki gençleri gördük, parti bayrağı istemediler, Atatürk resmi ve Türk bayrağını ortak simgeleri olarak kullandılar. Bir yerde Atatürk resmi ile Türk bayrağını kullanırsan başta Erdoğan’ın, o kızınca da onun kuklalarının kızması kadar doğal bir şey olamaz.2006’da taş atan çocukları, Terörle Mücadele kapsamına sokacak yasa değişikliğini AK Parti yaptı. Sonra çok tepkiler geldi, 2011’de hep beraber değiştirildi, taş atan çocuklar terörist olmaktan çıkarıldı. Taş atan çocukları elbirliğiyle terörist olmaktan çıkarttık, şimdi mesaj, twit atan çocukları terörist yapma yolunda bunlar. Olayların olduğu gün kamera kayıtları ne hikmetse bozuk. Bozuk mu yoksa birileri bozulması emrini mi verdi? Ne bu valiler, ne İçişleri Bakanı, ne Başbakan, ne Hüseyin Çelik, ne papağanlar ne kralın soytarıları hiç gayret göstermesin, bunların peşindeyiz. Bunları onların yanına bırakmayacağız. Bir ülkede 20 günde 4 kişi yaşamını yitirdi, bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti, bir kişi komada." Olaylarla ilgili yapılan suç duyurularına işaret eden Batum, suç duyurularının takipçisi olacaklarını söyledi.

  Batum, "Eğer herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı ve Başbakan hakkında AİHM’e kadar gidip, insanlık dışı muamele, eziyet, işkence yapmaktan dolayı Avrupa önünde mahkum ettireceğiz. Cadı avını derhal bırakacaklar, utanmazca suçlarını işleyenler istifa edecek, suçluların faillerini, ortaklarını mutlaka yargı karşısına çıkaracaklar. Eğer failleri bulmama, olayları çarpıtma veya kapatma yoluna giderlerse, herhangi bir şey yapmazlarsa o zaman doğrudan doğruya İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunun varlığı bizi AİHM’e götürtecek" dedi.