Gazanfer Ağabeyi uğurladık

İzmir'in duayen foto muhabiri, DHA İzmir Fotoğraf Editörü Gazanfer Karpat'ın cenazesi, ailesi, dostları ve meslektaşlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD üyesi, 2011 Hasan Tahsin Basın Hizmet ödülü ve sürekli basın kartı sahibi 68 yaşındaki Gazanfer Karpat, pazartesi akşam saatlerinde evinde fenalaştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan, evli ve iki çocuk babası Karpat, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Gazanfer Karpat için  Güzelyalı’daki evinin yakınındaki Hoca Arif Küçükdoğan Camisi’nde cenaze öğlen vakti cenaze namazı kılındı.

Törene eşi Nuriye Karpat, oğlu Gökhan Karpat, gelini Göksel Karpat, kızı Gamze Altınkaya, damadı Ali Altınkaya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel başta olmak üzere meslektaşları, dostları, sevenleri katıldı.

Çok sayıda kurum ve kuruluş da cenaze töreni için camiye çelenk gönderdi. Gazanfer Karpat’ın cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından, Doğan Haber Ajansı ile Hürriyet ve Posta gazetelerinin bulunduğu binanın önünden geçirildi.

Çalışma arkadaşlarının karanfiller ve alkışlarla uğurladığı Karpat'ın cenazesi, Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Uzun yıllar foto muhabiri olarak sayısız gazetecinin yetişmesinde emeği olan Karpat, gazeteciliğe 1961 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde foto muhabiri olarak başladı. Karpat, Yeni Asır, Ege Ekspres, Gazete İzmir, Güneş ve Hürriyet Gazetelerinde foto muhabiri olarak çalıştı. Emekliliğinden sonra da Hürriyet’te yeniden görev aldı. Gazanfer Karpat, son olarak Doğan Haber Ajansı İzmir Temsilciliği'nde fotoğraf editörü olarak çalışıyordu.