Karşıyaka'nın yeni teknik direktöründen ilk açıklamalar

Ergin KARATAŞ/DHA- Bucaspor'dan ayrılarak Karşıyaka’yla anlaşan teknik direktör Sait Karafırtınalar, "Zor bir süreçte göreve geldim. Karşıyaka’da sözleşmeli oyuncu kalmaması risk ama bunu fırsata çevirip tamamen kendi ürünümüz olan takımı oluşturacağız" dedi.

Teknik direktör olarak hep kendisini geliştirmeyi istediğini belirten Karafırtınalar, "Bucaspor’daki misyonumu tamamladım. Bana izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Dostça ayrıldık. Karşıyaka, ileri adımlar atmam için herşeyiyle ideal bir kulüp" şeklinde konuştu.

Karşıyaka yönetiminin yeni sezonu yapılanma dönemi ilan ettiğini hatırlatan teknik direktör Karafırtınalar, yeniden yapılanırken yarışmacı ruhu elden bırakmayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Günü kurtarmayı değil yarını düşünerek hareket edeceğiz. Karşıyaka’ya 4-5 yıl hizmet edecek kadroyu oluşturacağız. Deneyimli futbolcuların katkısı büyük olacak. Altyapı dinamiklerini harekete geçirme misyonu da üstlendik." Karafırtınalar, "Altay’da yetiştim. Bucaspor, Altınordu’da oynadım. Göztepe ve Bucaspor’da çalıştım. Tüm İzmir’e hizmet etmek beni onurlandırıyor" şeklinde konuştu.

BUCASPOR'DA SİSTEM YÜRÜR

Radikal bir kararla play off’a taşıdığı Bucaspor’dan ayrılan Sait Karafırtınalar, sarı lacivertli ekipte kurulan sistemin teknik direktöre bağımlı olmadan başarılı olacağını söyledi. Fırtına’nın yetiştirici kimliğini sürdüreceğini belirten Karafırtınalar, "Benim dönemimde parlayan Salih, Abdülkadir, Emre, Jebrin, Ömer gibi isimlerin yenileri de Türk futboluna armağan olacak" diye konuştu. Karafırtınalar yarın Karşıyaka’yla 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

TAYFUN DA KALDI

Karşıyaka iç transferde Mustafa Sevgi’den sonra Manisaspor’un ısrarla kadrosuna katmak istediği stoper Tayfun Cora’yla yeniden anlaştı. Yeşil kırmızılı ekip iç transferde Gurur ve Veli, dış transferde Hatayspor’dan stoper Mehmet Yiğit, FV Kahramanmaraş’tan sol bek Berkan Emir’le el sıkıştı. Ankaragücü golcü Timur için 400 bin TL isteyince transfer suya düştü.

BABA'DAN TAM DESTEK

Karşıyaka’da Başkan Fatih Diniz ve kurmayları, Onursal Başkan Selçuk Yaşar’la bir araya geldi. Yaşar Holding’teki görüşmeye 2'inci Başkan Gökhan Şensan, asbaşkanlar Nazım Torbaoğlu ve aynı zamanda Yaşar’ın torunu da olan Koral Kalpaklıoğlu katıldı.

Diniz, Yaşar’a kulübün son mali durumu ve seçildikten sonra gerçekleştirdikleri icraatlarla ilgili bilgi verdi. Yeni yönetime güvendiğini, her zaman destek olacağını belirten Selçuk Yaşar ise özellikle Yalı Tesisleri’ndeki stat projesine ağırlık verilmesini, proje kapsamında kulüp binasının özgün haliyle korunmasını, Çiğli Organize Sanayi’deki firmalarla temas kurulmasını istedi. Yaşar Holding’in yeni sezonda kulübe aktaracağı sponsorluk miktarı haftaya Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’yla yapılacak toplantıda netleşecek.