Kocaoğlu'ndan Romanlara; ''Bu işten bir kör kuruş menfaatimiz yok''

 

Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürmek üzere 591 yapının ölçümünü tamamladı. Tapu bilgileri alınarak veri tabanı oluşturuldu. “Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi”ni kazanan firma, vatandaşlarla karşılıklı görüşmelere başladı. Ege Mahallesi’nin Roman sakinlerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşın lehine ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Bu işten bir kör kuruş menfaat beklemiyoruz” dedi. 
Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek uygulayacakları kentsel dönüşümün “yol planı” hakkında bilgi verdi. Başkan Kocaoğlu’nun bu “mini kentsel dönüşüm” zirvesine Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin, Büyükşehir’in ve projeyi hazırlayacak firmanın uzmanları, Ege Mahallesi Muhtarı Özer Kaleli, Ege Mahallesi Kentsel Sorunları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram İlkörücü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ege Mahallesi’nde sosyal sorumluluk projesi yürüteceklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu proje tamamen, Ege Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını sağlamak ve yaşam standartlarını artırmak için yapıldı. Vatandaşlarımızın gelenek ve göreneklerini koruyarak, yerinde dönüşüm yapacağız. Ege Mahallesi’ni buradan kaldırmaya ne bizim gücümüz yeter ne de başkasının. Endişeniz olmasın” dedi. Konuşmaları mahalle halkı tarafından uzun süre alkışlanan Başkan Kocaoğlu, “Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alım İşi”ni kazanan firmanın bugünden itibaren çalışmalarına başlayacağını ve bilgilendirme bürosu da kurulacağını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, çalışmaların 4 ay içinde tamamlanacağını ve ardından projenin netlik kazanacağını ifade etti.
EŞİT VE ADİL DÖNÜŞÜM
Çalışmalar sırasında sürekli olarak “karşılıklı” görüşmelerin yapılacağını vurgulayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje hazırlanırken, her aşamada sizlerle bir araya geleceğiz ve görüşe görüşe, en sonunda bir mutabakata varacağız. İstekler-talepler sınırsız, olanaklar ise sınırlı. Önemli olan olanaklarımızın vatandaşlara maksimum düzeyde intikal etmesi. Çalışmaya başladıktan sonra göreceğiz, ama mahcup olmayacağımıza inanıyorum. Kadifekale heyelan bölgesinde kimsenin burnunu kanatmadık. Burada da önce hesap kitap yapacağız. Bunları yapmadan konut sayısı, metrekaresi, katı gibi şeyler söyleyemeyiz. Hesap yapılmadan ‘Herkese ev vereceğim’ de diyemem. Zaten şimdi hemen tapularınızı almıyoruz sizden. Eğer projeyi istemezseniz biz de yapmayız. Öncelikle hesap yapılsın, proje ortaya çıksın. Sonrasında birlikte görüşerek ilerleyeceğiz.”
Her zaman doğruları söylediğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Hak sahibi demek, orada bir tapusu olan demektir. Birbirimize yalan yanlış konuşup buraya giremeyecek hale gelmeyelim. ‘Ne kadar konut üretebiliriz, ne yapabiliriz, mal sahibi parasını alıp giderse kalan mülkten konut üretip kiracıya satabilir miyiz?’ gibi soruların hepsine çalışmalar sonrasında yanıt verebileceğiz. Çıktığı kadar, yapılabildiği kadar ev yapacağız. Ne olur, ne biter hepsi çalışmaların sonucunda belli olacak” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmalarında eşit ve adil olmanın önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu işi adaletli yapacağız. Herkese eşit davranacağız. Vatandaşın lehine ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Her aşamada görüşerek yapacağız. Ne yapabilirsek, nasıl çözebileceksek, Belediye bundan bir kör kuruş menfaat beklemiyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı, projenin tamamlanmasının ardından mutabık kalınması durumunda bir anda değil, kademe kademe dönüşüm uygulayacaklarını da ifade etti.
ÖZEL PLANLAMA ALANI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamak için, bölgenin “özel planlama alanı” olarak belirlenmesinden dolayı, Bakanlar Kurulu kararı çıkmadan, zaman kazanmak amacıyla 4 Ocak 2013 tarihinde ihale yapmıştı. Beklenen Bakanlar Kurulu kararı ise, 13 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürecek. Bölgede 2011 yılında başlatılan çalışmalarda, 591 yapının ölçümü tamamlandı. Tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturuldu. “Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi”ni kazanan firma, 4 ay süresince Ege Mahallesi’nde çalışma yaparak ve vatandaşların görüşlerini alarak projeyi hazırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürmek üzere 591 yapının ölçümünü tamamladı. Tapu bilgileri alınarak veri tabanı oluşturuldu. “Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi”ni kazanan firma, vatandaşlarla karşılıklı görüşmelere başladı.

Ege Mahallesi’nin Roman sakinlerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşın lehine ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Bu işten bir kör kuruş menfaat beklemiyoruz” dedi. Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek uygulayacakları kentsel dönüşümün “yol planı” hakkında bilgi verdi. Başkan Kocaoğlu’nun bu “mini kentsel dönüşüm” zirvesine Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin, Büyükşehir’in ve projeyi hazırlayacak firmanın uzmanları, Ege Mahallesi Muhtarı Özer Kaleli, Ege Mahallesi Kentsel Sorunları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram İlkörücü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ege Mahallesi’nde sosyal sorumluluk projesi yürüteceklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu proje tamamen, Ege Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını sağlamak ve yaşam standartlarını artırmak için yapıldı. Vatandaşlarımızın gelenek ve göreneklerini koruyarak, yerinde dönüşüm yapacağız. Ege Mahallesi’ni buradan kaldırmaya ne bizim gücümüz yeter ne de başkasının. Endişeniz olmasın” dedi. Konuşmaları mahalle halkı tarafından uzun süre alkışlanan Başkan Kocaoğlu, “Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alım İşi”ni kazanan firmanın bugünden itibaren çalışmalarına başlayacağını ve bilgilendirme bürosu da kurulacağını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, çalışmaların 4 ay içinde tamamlanacağını ve ardından projenin netlik kazanacağını ifade etti.

 

EŞİT VE ADİL DÖNÜŞÜM

Çalışmalar sırasında sürekli olarak “karşılıklı” görüşmelerin yapılacağını vurgulayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje hazırlanırken, her aşamada sizlerle bir araya geleceğiz ve görüşe görüşe, en sonunda bir mutabakata varacağız. İstekler-talepler sınırsız, olanaklar ise sınırlı. Önemli olan olanaklarımızın vatandaşlara maksimum düzeyde intikal etmesi. Çalışmaya başladıktan sonra göreceğiz, ama mahcup olmayacağımıza inanıyorum. Kadifekale heyelan bölgesinde kimsenin burnunu kanatmadık. Burada da önce hesap kitap yapacağız. Bunları yapmadan konut sayısı, metrekaresi, katı gibi şeyler söyleyemeyiz. Hesap yapılmadan ‘Herkese ev vereceğim’ de diyemem. Zaten şimdi hemen tapularınızı almıyoruz sizden. Eğer projeyi istemezseniz biz de yapmayız. Öncelikle hesap yapılsın, proje ortaya çıksın. Sonrasında birlikte görüşerek ilerleyeceğiz.”Her zaman doğruları söylediğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Hak sahibi demek, orada bir tapusu olan demektir. Birbirimize yalan yanlış konuşup buraya giremeyecek hale gelmeyelim. ‘Ne kadar konut üretebiliriz, ne yapabiliriz, mal sahibi parasını alıp giderse kalan mülkten konut üretip kiracıya satabilir miyiz?’ gibi soruların hepsine çalışmalar sonrasında yanıt verebileceğiz. Çıktığı kadar, yapılabildiği kadar ev yapacağız. Ne olur, ne biter hepsi çalışmaların sonucunda belli olacak” diye konuştu.Kentsel dönüşüm çalışmalarında eşit ve adil olmanın önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu işi adaletli yapacağız. Herkese eşit davranacağız. Vatandaşın lehine ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Her aşamada görüşerek yapacağız. Ne yapabilirsek, nasıl çözebileceksek, Belediye bundan bir kör kuruş menfaat beklemiyor” dedi.Büyükşehir Belediye Başkanı, projenin tamamlanmasının ardından mutabık kalınması durumunda bir anda değil, kademe kademe dönüşüm uygulayacaklarını da ifade etti.

ÖZEL PLANLAMA ALANI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamak için, bölgenin “özel planlama alanı” olarak belirlenmesinden dolayı, Bakanlar Kurulu kararı çıkmadan, zaman kazanmak amacıyla 4 Ocak 2013 tarihinde ihale yapmıştı. Beklenen Bakanlar Kurulu kararı ise, 13 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürecek. Bölgede 2011 yılında başlatılan çalışmalarda, 591 yapının ölçümü tamamlandı. Tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturuldu. “Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi”ni kazanan firma, 4 ay süresince Ege Mahallesi’nde çalışma yaparak ve vatandaşların görüşlerini alarak projeyi hazırlayacak.