Kanser hastası sedyede ifade verdi

Bahri Karataş/DHA

   Menemen'de yaşayan, kemoterapi tedavisi gören 2 çocuk annesi 55 yaşındaki Güler Akçelik, hakkında 'Ticari defter kayıtlarında usulsüzlük' yaptığı iddiasıyla açılan davada, ifade vermek için sedye ile adliyeye getirildi. Güzellik salonu işleten Güler Akçelik, 10 yıl önce yakalandığı hastalık yüzünden kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Akçelik hakkında, 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Güler Akçelik, ceza alması halinde 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediği'ni beyan etmesi için ambulansla İzmir Adliyesi'ne getirildi.

   Akçelik'i taşıyan sedye asansöre sığmayınca B Blok 4'üncü kattaki 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma salonuna götürülemedi. Akçelik'in avukatı Alper Bağıran'ın durumu bildirmesi üzerine Hakim Niyazi Erdoğan, zemin katta bulunan 1'inci Çocuk Mahkemesi salonunda res'en celse açılmasına karar verdi. Hakim Erdoğan, ceza alması halinde hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını isteyip istemediğini sorması üzerine, sanık Akçelik istediğini belirtti. Hakim Erdoğan, Akçelik'le ilgili olarak “Sanığın sağlık sebebiyle ifade vermekte oldukça zorlandığı görüldü” ifadesini tutanağa geçirdi. Öte yandan, duruşmanın aslında 16 Temmuz günü görülecek olmasına rağmen, avukat Alper Bağıran'ın, Akçelik'in kemoterapi için Menemen'de bulunan evinden İzmir'de tedavi gördüğü hastaneye ambulansla götürülecek olması nedeniyle talepte bulunması üzerine, hakim Erdoğan’ın 'yargılamanın sürüncemede kalmaması için res'en celse açılmasına' karar vererek duruşma tarihini öne aldığını söyledi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

BİR EVET KELİMESİ İÇİN BURALARA GETİRİLDİM

  Güler Akçelik, adliyeye getirilmesine ve duruşma öncesinde 45 dakika koridorda bekletilmesine tepki göstererek, “10 yıldır kanser hastasıyım, yatalağım. Durumumu mahkemeye bildirmemize rağmen bir 'evet' kelimesi için ambulansla buralara getiriliyorum ve bu kadar süre bekletiliyorum. Hastalığım beynimde olduğu için sinirlenmemem, üzülmemem gerekiyor. Ama ne mümkün” dedi. Güler Akçelik, beklemekten strese girince tansiyonu düştü. Bunun üzerine kızı Berrin Aylin Görsev, annesine sedyede yatarken, tuzlu yoğurt yedirdi. Akçelik, adliyeden geldiği ambulansa bindirilip, evine götürüldü.