Oyunlara doping gölgesi

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, aralarında şampiyonların da bulunduğu 8 sporcunun dopingli çıkmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Doping çıkan sporcuların takımdan ayrıldığını dile getiren Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, “Takım kadromuzu geniş tutmuştuk, iyi ki öyle yapmışız. İyi bir başlangıç yaptık. Dopingli bulunan sporcularımız her halde yaptıkları yanlışı anlayacaklar ve kendilerine Bünyamin Sezer'i örnek alarak tekrar yollarına devam edeceklerini umut ediyoruz” dedi. Doping dolayısıyla kadrodan çıkarılan 8 sporcunun Halter Federasyonu disiplin kuruluna sevk edildiği öğrenilirken, bu sporcuların 6 ay ile 2 yıl arasında ceza alması bekleniyor.

Öte yandan Tamer Taşdemir, Bünyamin Sezer ile gelen ilk altın madalyanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Akdeniz Oyunlarına gelirken zorlu yollardan geçtiklerini, talihsizlikler yaşadıklarını belirten Taşdemir, “Müsabakaların ilk gününde bir altın bir gümüş madalya alan kardeşimiz Bünyamin Sezer bizi son derece mutlu etti. Bundan böyle aralıksız kamplarla 2020 Olimpiyatları’na yıldız sporcular çıkartacağız. Bunun içinde kamplardan yıldız sporcu taramalarına başladık. Bilindiği gibi iyi sporcular kolay yetişmiyor. Önümüzdeki yılların çok daha iyi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

En fazla madalya alan federasyonlar arasında olduklarına dikkat çeken Taşdemir, madalyaları arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Taşdemir ilk gün sonunda 48 kilo bayanlarda 2. olarak gümüş madalya kazanan Sibel Özkan ve diğer sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.