İsviçre'de Fenerbahçe suçsuzdur ilanları

Fenerbahçe ve yöneticilerinin UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu’ndaki duruşmalı toplantısı, İsviçre yerel saatiyle 08.45’te başladı. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıda, Aziz Yıldırım liderliğindeki heyet, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu’nda savunmalarını yapmaya başladı. Avrupa’nın çeşitli merkezlerinde bulunan sarı-lacivertli taraftarlar da Nyon’daki UEFA merkezinin önüne gelerek, kulüp ve yöneticilere destek veriyor.

Öte yandan, İsviçre’de bugünkü gazetelerde, Fenerbahçe’nin suçsuz olduğu yönünde ilanlar yayınlandı. İlan’da "Fenerbahçe taraftarları sizleri haksızlığa karşı durmaya ve futboldan yana olmaya cağırıyor. Fenerbahçe masumdur" ibareleri yer aldı.

Duruşmalı toplantıda Kulübün Almanya’nın önemli hukuk bürolarından Martens ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre ile Avukat Ayhan Çopuroğlu savunacak. Aziz Yıldırım’ın UEFA Disiplin Kurulu’nda savunmasını bizzat kendisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre yapacak.

Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu’nun savunmasını kendisi ve Avukat Ayhan Çopuroğlu, Asbaşkanlarından İlhan Ekşioğlu’nun savunmasını ise Avukat Ersan Şen gerçekleştirecek.

Eski Asbaşkanlardan Ali Yıldırım’ın savunmasını, Yönetim Kurulu Üyelerinden Avukat Yasemin Merçil yapacak. Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan’ı, UEFA Disiplin Kurulu’nda Avukat Abdullah Kaya temsil edecek. Kulübün, İspanyol müfettiş Miguel Lietard Fernandez Palacios tarafından hazırlanan Soruşturma Raporu ile ilgili yazılı savunmasını ve itirazlarını, UEFA Disiplin Kurulu’na daha önce sunmuştu.

UEFA merkezindeki duruşmalı toplantının, akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.