İzmir'in altın çocukları

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu güreşçilerin büyük başarısı. Milli güreşçiler Mevlüt Arık ve Emrah Kuş, birincilik kürsüsüne çıkarak, hem izmir'in hem Türkiye'nin gururu oldular.

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda grekoremen güreş kategorisinde Güreş Milli Takımı, 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı. CNR Mersin Yenişehir Fuar Alanı C holünde 60 kilogram güreş kategorisinde Fransız rakibi Tarım Belmadanı'nın sakatlığından dolayı maça çıkmaması nedeniyle Mevlüt Arık ve 74 kilogramda Hırvat rakibi Neven Zugaj’ı 2-0 yenen Emrah Kuş altın madalyanın sahibi olurken, 96 kilogramda Fransız rakibi Melonin Noumonvi’ye yenilen Cenk İldem gümüş madalyada kaldı. Bu sonuçla birlikte Grekoremen güreş kategorisinde oyunları 7 altın madalya ile tamamladı.

Milli sporcu Mevlüt Arık, oyunlarda 60 kilogramda şampiyon olmanın kendisine nasip olduğunu söyledi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Arık, "Bu şampiyonluğu çok istiyordum. Böyle bir şampiyonluğa, başarıya çok ihtiyacım vardı. İnşallah bu madalya beni tetikler ve dünya şampiyonu olurum" dedi. Rakibinin maça çıkmayacağını maçtan önce öğrendiklerini belirten Arık, "Benden önce ki maçta dişleri kırılmış galiba. Biz yine her ihtimale karşı hazırlıklı olalım, ısınalım ne olur ne olmaz dedik. Çok şükür mertçe çıktılar ve maça çıkmadılar. Ama yarışıp kazanmak istiyordum. Onun tadı ayrı oluyor. Ama böylesi nasipmiş" diye konuştu. Tesislerin gayet güzel olduğunu belirten Arık, "Yatırımlar, tesisler güzel olmuş. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Yarışmalardan çok memnunuz. Çok şükür 60 kilogramda altın madalya kazandım. 15 yıldır güreş yapıyorum. Akdeniz Oyunları'na ilk kez katıldım. İlk turnuvada şampiyon oldum, mutluyum" şeklinde konuştu.

Altın madalya kazanan bir diğer sporcu Emrah Kuş ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Özellikle Türkiye’de böyle bir başarı almam beni mutlu etti. Çok gururluyum. İnşallah bundan sonraki hedefim dünya şampiyonluğunu kazanmak''dedi.