Şafak sökerken polis baskını

Balıkesir'in Edremit ilçesinde şafak vakti aksiyon filmlerini andıran polis operasyonu ile mahalleliler gözlerini açtı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet Ekipleri ile Özel Harekat Timleri’nden oluşan 500 polis, Edremit ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye şafak baskınları düzenledi.

Büyük bir gizlilik ile hareket eden polis ekipleri, saat 05.30’da Roman vatandaşların yaşadığı İbrahimce Mahallesini’nin belli noktalarında bulunan 50’ye yakın ev ve işyerine baskın yapıldı.

Kapılarına dayanan polislerle güne uyanan Roman vatandaşlar ne olduğunu anlayamazken, operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Operasyonu yürüten Soruşturma Savcısı da polis helikopterinden gelişmeleri izledi.

Operasyona, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, Çevik Kuvvet Ekipleri, Özel Harekat Timleri ve 4 polis köpeği katıldı. Evlerde ve işyerlerinde ateşli silah, uyuşturucu madde, çalıntı eşya gibi suç unsurları arayan polisler, kimlik sorgulaması da yaparak aranan şahısları bulmaya çalıştı. Evlerinde suç unsuruna rastlananlar ve aranan şahıslar polis otobüslerine bindirilerek gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerde aramalar devam ederken, mahallenin başka bir köşesinde de bazı Roman vatandaşlar davul çalarak oynadı.

Mahalle meydanında çevre güvenliği alan Çevik Kuvvet polisleri ise, davul çalıp oynayan vatandaşları şaşkınlıkla izledi.