Rafting Şampiyonası nerede yapılacak?

   Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığı’nın 2013 yılı faaliyet programında yer alan Rafting Türkiye Şampiyonası Rize’de bulunan Fırtına Vadisi’nde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, önümüzdeki yıllarda hedeflerinin Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak olduğunu belirterek, “27-28 Haziran’da gerçekleştireceğimiz Türkiye Şampiyonası gerçekten çok büyük önem arz ediyor.

  Çünkü, Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapabilmemiz için bu şampiyona ile Ardeşen Fırtına Vadisi’nin güzelliğini ve rafting sporuna elverişliliğini ön plana çıkarmamız açısından büyük bir fırsattır” dedi. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu olarak Rize’yi çok önemsediklerini ifade eden Yardımcı, “Fırtına Vadisi Rafting için gerçekten biçilmiş kaftan. Tabi ki bütün bölgelerimizi önemsiyoruz ama Fırtına Vadisi’nin hem görselliği, hem de rafting sporu yapmaya uygun parkurları Avrupa standartlarına uygun bir yapıya sahip. Bu yüzden, Türkiye’deki rafting sporunun amiral gemisi Rize’dir” diye konuştu.

“ŞAMPİYONA’YA KATILIMIN YÜKSEK OLMASINI BEKLİYORUZ”

Rafting Türkiye Şampiyonası’na katılımın çok iyi olacağını umduklarını kaydeden Yardımcı, “Türkiye’nin hemen her bölgesinden takımlar, ilimize gelerek mücadele verecek. Rafting olarak federasyon olma yolunda attığımız ilk adımda rafting sporunun ne kadar sevildiğini kanıtlamamız gerekiyor.

  Bunu da şampiyonaya katılacak olan takım sayısından çok, seyirci sayısını da yukarıda tutarak sağlayabileceğimize inanıyorum. Biz de en iyisini yapmak için gayret göstereceğiz. Bu konuda halkımızın 2 gün boyunca bizleri yalnız bırakmamasını istiyoruz. Türkiye şampiyonasında mücadele ederek dereceye girecek olan takımların önümüzdeki aylarda Yeni Zelanda da düzenlenecek olan Dünya Kupası yarışlarına katılmaya hak kazanacak” ifadelerini kullandı.