Kentsel Dönüşüm Merkezi binlerce kişiyi bilgilendirdi

Karşıyaka Belediyesi’nin Mart ayında hizmete giren “Kentsel Yenileme ve Dönüşüm Merkezi”ni 4 ay içinde 2 bin kişiyi bilgilendirdi. Tuna Mahallesi’nde hizmete geçen merkeze başvuranlar arasında çoğunluğu, Alaybey-Tersane Kentsel Yenileme Projesi’nden etkilenen bölge sakinleri oluşturdu.

Karşıyaka için hazırladıkları dönüşüm ve yenileme projeleri gündeme geldiği ilk günden itibaren kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bu merkezi açtıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak,

“Karşıyaka’nın zemin sorunları binaların yıpranma iki kat hızlandırıyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda gösterdi ki, bina stoğumuz, kapımızda bekleyen deprem riskine karşı ciddi riskler taşıyor. Dolayısıyla, yenilenmesi gerekiyor. Bu amaçla, kentin öncelikli bölgeleri için projeler hazırladık. Ancak, fısıltı gazeteleri devreye girince inanılmaz bir bilgi kirliliği ortaya çıktı. Biz de, bu merkezi açarak, projelerin ne olduğunu, süreçlerini halkımıza doğrudan anlatalım istedik” dedi.

Kulaktan kulağa yayılan söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Durak, “Halkımız evlerinin durumunu, haklarını, projelerin hangi aşamada olduğunu Kentsel dönüşüm ve Yenileme Merkezi’ndeki uzmanlardan öğrenebilir” diye de ekledi. Başkan Durak, daha önce yaptığı uyarıyı a yineleyerek, vatandaşlardan evlerini şu aşamada satmamalarını istedi. İsmail Özkunt Sokak 18 Numarada faaliyete geçen Kentsel Yenileme-Dönüşüm Merkezi’ne başvuranlar, en çok kendi binalarının hangi kapsamda olduğu, kentsel yenilemenin nasıl uygulanacağı, kentsel dönüşümde ne kadarlık hak sahibi olacakları, ek ücret ödeyip-ödemeyecekleri, dönüşüm olursa inşaat süresince nerede kalacakları gibi sorularına yanıt arıyor.