CHP'liler hemşehri dernekleriyle biraraya geldi

CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde 70 hemşehri derneği ile akşam yemeğinde biraraya geldi.

Tanrıkulu, çözüm sürecinde birtakım endişeler olduğunu, CHP’nin bunları gidermek için çalıştığını söyleyerek, "Bizim tek derdimiz var. Ayrışmayı, kutuplaşmayı önlemek. Eşitlik, özgürlük içerisinde eksiksiz bir demokrasi ile Türkiye’yi tanıştırmak. O yüzden lütfen endişe etmeyin. Türkiye’de sol var, Türkiye’de CHP var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin, Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın hemşehri derneklerinin katılımıyla Uğur Mumcu Tesisleri’nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantıda CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve çok sayıda parti yöneticisi de hazır bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çözüm sürecinde birtakım endişeler olduğunu, CHP’nin bunları gidermek için çalıştığını anlatarak, "Bütün Türkiye’yi geziyoruz. Bizim tek derdimiz var. Ayrışmayı, kutuplaşmayı önlemek. Eşitlik, özgürlük içerisinde eksiksiz bir demokrasi ile Türkiye’yi tanıştırmak. O yüzden lütfen endişe etmeyin. Türkiye’de sol var, Türkiye’de CHP var. İnançlar ne olursa olsun, kimliğiniz ne olursa olsun herkesin ortak bütünlüğüne saygı duyarak kendi inancı ve kimliği ile yaşamasını sağlayarak Türkiye’yi yeniden bütünleştireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Türkiye’nin barışını beraber inşa edeceğiz. Her şeye ve herkese rağmen" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AZİZ BAŞKAN’A GÜVENİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kentsel dönüşüm sorunları olan ilçenin halkından Başkan Aziz Kocaoğlu’na güvenmelerini istedi.

Tekin, şöyle konuştu:

"Belediye başkanlarım çok şanslı. İzmir gerçekten farklı bir kent. Sosyal yaşamın en rahat olduğu illerden biri. Herkes kendisini rahatlıkla ifade edebiliyor. Rahatlıkla her yurttaşın taleplerini yüksek sesle söyleyebildiği bir kent. Hiç tereddütsüz, çekinmeden ve özgüven içerisinde. Bu büyük bir başarı. Kentsel dönüşüm konusunda da Aziz Başkan’a güvenin. Yerinde dönüşüm ile ilgili yapılması gereken bir şey varsa, kendiniz kadar emin olabilirsiniz ki Aziz Başkan sizin malınızı sizin kadar koruyacaktır ve savunacaktır. Buna hiç tereddüdünüz olmasın. 100 yurttaşımızın 32 tanesinin mülkiyet sorunu var. İnsanlarımızın çoğu keyfinden gelmedi. Hepimiz Anadolu’dan geldik. Gelip tutunmaya çalıştık. Aslında dünyanın her yerinde insanların barınmasını devlet sağlar. Mülkiyet sorununu devlet çözer. Ama ne yazık ki bizde sosyal devlet oluşmadığı için yurttaşların bu sorunları hep havada kalıyor."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bütün belediye başkanlarımız canla başla beldelerinde ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün çabamız hep birlikte daha da yükseğe çıkmak. Yerel seçimlerde ve genel seçimlerde İzmir’de yerel yöneticiler ve siyasetçiler olarak partimizi, düşüncemizi daha da güçlendirmektir. İzmirli hemşerilerimize laik olmaya çalışıyoruz" dedi.