Ersun Yanal krizi

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardığı ancak henüz bunun açıklanmadığı konuşulurken, deneyimli teknik adamın sözleşmesinin devam ettiği Eskişehirspor'un yeni başkanından açıklama geldi.

Ertuğrul Sağlam ile anlaşan yeni başkan Mesut Hoşcan,  “Ersun Yanal işini bir çözelim ondan sonra'' diyerek resmi açıklamanın daha sonra olacağını ima etti.

  Hoşcan, “Ersun Yanal yarın Eskişehir’e gelecek ve onunla görüşeceğiz. Kendisin Fenerbahçe ile prensipte anlaştığı, ancak açıklanmadığı yönünde söylemler var. Başka bir takım hocayı bekliyor diye Eskişehirspor’un önünü kimse kapatamaz. Eskişehirspor’un tazminatlarla hiçbir işi sorumluluğu yoktur. Bu kulüp gereğini yapar. Etik değerler neyi gerektiriyorsa bu yapılacaktır.  Ersun hocayla bugüne kadar yaptığı hizmetlerle ilgili bir görüşmemiz olacak. Eskişehirspor’u zarara uğratmak kimsenin haddi değildir. Ama 20 gün boyunca yapılan görüşmelerde bir sonuç çıkmamışsa bu bizim sorunumuz değil. O da gelip gereğini yapacaktır. Bu sorunun çözümü bize düştü. Kimse merak etmesin bu konuyu kesin bir dille çözeceğiz. Herşey para, her şey tazminat değildir” diye konuştu.

SPORTİF DİREKTÖR ZAFER TÜZÜN’ÜN GÖNDERİLMESİ

  S  portif Direktör Zafer Tüzün’ün gönderilmesi ile ilgili iddialara da açıklık getiren Hoşcan, “Biz attık, kovduk gibi sözlere karşıyız. Kimseyle kavgamız, yok olmadı ve olmayacak. Bize yakışan adımları atacağız. Ancak elbette yönetim kurulu olarak kendi çalışmak istediğimiz profesyonellerle çalışmak en doğal hakkımız. Zafer Tüzün ile ilgili olarak net bir şey söylemek istemiyorum. İlerleyen süreç belirleyici olacaktır. Belki o da Ersun Yanal ile birlikte Fenerbahçe’de çalışmak ister” dedi.

TAKIM 2 TEMMUZ’DA TOPLANIYOR

  Kamp yeri ve topbaşı hakkında bilgi veren Mesut Hoşcan, “Bizden önceki yönetim takımın 2 Temmuz’da toplanmasına karar vermiş. Ancak kamp programı ile ilgili netleşmeyen bazı şeyler var. Bazı bilgileri toplamaya çalışıyoruz. Kamp programı değişebilir” diye konuştu.