Hayvanların buzlu meyve keyfi

Sıcaklardan olumsuz etkilenen yabani hayvanlara buzlu meyve servisi yapılıyor. İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda hayvanların bunaltıcı sıcaklardan etkilenmemesi için bütün imkanlar seferber ediliyor. Zaman zaman 40 dereceye çıkan hava sıcaklığı nedeniyle hayvanların havuzlarda vakit geçirmesi sağlanırken, buzlu meyve ve etçil hayvanlara buzlu et servisi yapılıyor.

HAYVANLAR HAVUZLARA GİRİYOR

İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Şahin Afşin, sıcakların oldukça yüksek olmasının hayvanları bunalttığını belirterek, "Böyle durumlarda havuzlarımız devreye giriyor. Hayvanlar havuzlara girip serinliyor. Oyun oynuyor. Böylece hem zaman geçiriyor hem de hava sıcaklığının kötü etkilerinden kurtuluyorlar" dedi.

MEYVE SERVİSİ

Yapılan bütün çalışmalara rağmen bazı zamanlar sıcaklığın üst seviyeye çıktığını ve hayvanların bir hayli bunaldığını söyleyen Afşin, şöyle konuştu: "Böyle zamanlarda bizim özel buz servisimiz başlıyor. İçerisinde görevlilerimizin özel hazırladığı meyve ve kuru yemiş türleri olan özel buz kütlemiz hayvanlarımıza servis ediliyor. Hayvanlar bu sayede hem serinliyor hem de büyük ölçüde vitamin depolamış oluyor. Kendi kendilerine oyun oynuyor. En çok hoşlarına giden aktivitelerin başında bu geliyor."