Kadın istihdamı paketi yolda

   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaklaşık 3 hafta önce Dolmabahçe’de yapılan toplantıda kadın istihdamına yönelik paketin hazırlandığını belirterek, “Bunu uygun zamanda Sayın Başbakan açıklayacak. Bunun tarihi önümüzdeki hafta olabilir ama paketimiz hazır.

  Meclis tatilden döndükten sonra Ekim gibi yasalaşabilir” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu 11. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, kadın istihdamına yönelik yapılan paket çalışmasının ne zaman yürürlüğe gireceğinin sorulması üzerine, “Uzmanlarla çok seri çalışmalar yaptık. Kadını her alanda güçlü ve statüsünü yükseltecek şekilde hayatta tutalım diye. Aynı zamanda nitelikli nüfus dediğimiz doğurganlık hızını da aşağı çekmeden nasıl modelleyelim diye önemli çalışmalar yaptık” diye konuştu.

  Yaklaşık 3 hafta önce Dolmabahçe’de yapılan toplantıda paketin oluştuğunu kaydeden Şahin, “Bunu uygun zamanda Sayın Başbakan açıklayacak. Bunun tarihi önümüzdeki hafta olabilir ama paketimiz hazır. Meclis tatilden döndükten sonra Ekim gibi yasalaşabilir. İlk yasalaşacak çalışmalardan olacak” ifadelerini kullandı.