Çeşme'de Bulgar konuklar

Bulgaristan’daki il belediyelerinin genel sekreterlerinden oluşan 30 kişilik heyet Çeşme’ye dostluk ziyareti gerçekleştirdi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun makamında ağırladığı heyet üyeleri, Çeşme’ye hayran olduklarını  ifade ettiler.

Engelsiz Plaj’ının da içinde yer aldığı Ilıca Plajı başta olmak üzere Çeşme’nin yaşamak için mükemmel bir yer olduğunu söyleyen heyet sözcüsü, Kırcaali Belediyesi Genel Sekreteri Sezgin Berber, ilçenin 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Tütüncüoğlu’nu tebrik etti.

Çeşme’ye uzun süredir gelmek istediklerini fakat ancak mümkün olduğunu belirten Berber, mutlaka tekrar gelmek istediğini fakat bu kez resmi görev değil, tatil için olduğunu söyledi. Amacımız yeşili korumak Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkinin haricinde iki ülke halkının yakınlığını ve akrabalık bağlarını vurgulayan Tütüncüoğlu, Çeşme’de yaşamlarını devam ettiren Bulgaristan göçmenleri olduğunu kaydetti. Çeşme’de konukları ağırlamaktan her zaman büyük keyif aldıklarını belirten Tütüncüoğlu, ilçeyi marka kent yapmak yolunda attığı adımları anlattı.

Bugün Çeşme’nin, turizm denilince akla gelen ilk isim ve hayran olunan bir kent olmasının kendisi için en büyük övünç kaynağı olduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, “En büyük çabamız ilçemizi olduğu gibi bırakmak. Betonla çevrelenmeyen ve yeşil dokusunu korumak” diye konuştu.