İzmirli İbrahim'in tarihi başarısı

Yamanlar Koleji öğrencisi, İzmirli milli sporcu İbrahim Çolak tarihi bir başarıya imza attı. Çolük 17. Akdeniz Oyunları'nda artistik cimnastik erkekler halka finallerinde ikinci olarak Türkiye'ye oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyasını kazandırdı.


Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler halka kategorisinde toplamda 15.133 puan alarak Gümüş madalyaya uzanan İbrahim Çolak, Türkiye tarihinin Akdeniz Oyunları artistik cimnastik halka kategorisindeki ilk madalyasını kazandıran isim oldu.


Madalya töreninin ardından duygularını anlatan İbrahim Çolak, "Tarihte ilk olma duygusu anlatılmaz, yaşanır. Çok güzel ve gurur verici bir durum. İnşallah diğer takım arkadaşlarım da bu duyguyu yaşar. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

İbrahim Çolak, asıl hedefinin olimpiyat madalyası almak olduğunu anlatarak, "En büyük hedef olimpiyatlar. 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'na hazırlanıyorum. Ondan önce dünya kupaları ve şampiyonalarında yarışacağım. Adım adım yükselerek hedefime ulaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

İl Müdürü Metin Kaplan da yaptığı açıklamada “ Cimnastikte Oyunlar tarihinde ilk madalyamızı alan İzmirli sporcumuz İbrahim Çolak’ı tebrik ederim. Olimpiyat hedefinde kendisine başarılar dilerim” dedi.

Rusya'nın Penza şehrinde düzenlenen Artistik Cimnastik yarışmasında 9 ülkenin katıldığı yarışmada da erkeklerde takım olarak üçüncülük elde edilirken İzmirli sporcu Ahmet Önder bronz madalya aldı.