İzmirli gazetecilerden Valiye ziyaret

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkan ve yönetim kurulu üyeleri kısa bir süre önce İzmir’e atanan Vali Mustafa Toprak’a “hoş geldin” ziyaretinde bulundu.

Gazetecilerin çalışma koşulları, İzmir ve ülke gündemine ilişkin konuların konuşulduğu ziyarette, gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Mustafa Toprak, “Kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına kamu görevi gören gazetecilere her türlü katkıyı sağlamaktan ve onların doğru habere ulaşması için gerekli zemini oluşturmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

Gezi olayları nedeniyle İzmir’de yaşanan protestoların ve kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden “eli sopalı polisler” ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine konuşan Vali Toprak, müfettişlerin ve adli makamların soruşturmayı devam ettirdiklerini belirtti.

Toprak, şunları söyledi:

 “Bu görüntüler asla ve asla kabul edilemez ve hoş görülemez. Ben daha önce de açıkladım. İlin Valisi olarak yapmam gerekeni yaptım ve müfettiş incelemesi istedik. Şimdi bu görüntülere konu olanlarla ilgili süreçler devam ediyor. Müfettişler incelemesini sürdürüyor. Sahilde genç kızımızın saçını çeken polisimiz hakkında gerekli işlem yapıldı. Bahsettiğiniz polisler hakkında ise inceleme ve soruşturma devam ediyor. Bütün veriler toplandı ve inceleniyor. İncelemeler hukuki normlar ve kanıtlar ışığında ilerliyor. Bu görüntüler adli makamlar tarafından da soruşturulup, inceleniyor. Öncelikle görüntülerdekilerin teşhis edilmesi gerekiyor. İnceleme sonrasında kimlikleri ortaya çıkacak. Eğer somut, kanıt, bilgi, belge varsa bunlar üzerinden en kısa sürede sonuca gidilecektir.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de, İzmir basını olarak yeni dönemde Valilik başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla iyi bir çalışma ortamı yakalanacağına inandıklarını belirterek, “İzmir basını gerçekten haber alma ve doğru habere ulaşma konusunda çok duyarlıdır. Ama haber almanın önünde engeller söz konusu olursa, kurum ve kuruluşların kapıları gazetecilere kapatılırsa, bunların habere yansımaları da yanlış oluyor. Biz doğru bilgiye ulaşıp, doğruyu yansıtmak istiyoruz. Bu noktada sahada olan arkadaşlarımızın başta şahsınız olmak üzere doğru bilgiye ulaşması için gereken kolaylığın sağlanacağından eminiz” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner tarafından, olayların başladığı günden itibaren gösterileri takip eden gazetecilerin, gerek bazı vatandaşlar tarafından gerekse bazı polisler tarafından şiddet gördüğünün, hakarete maruz kaldığının hatırlatılması üzerine yeniden söz alan Vali Mustafa Toprak, şöyle konuştu:

 “Bu sadece gazeteciler için değil Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlarımız için geçerli. İzmir’deki tüm vatandaşlarımızın şahsiyetinin, özgürlüklerinin korunması bizlerin güvencesi altındadır. Bu noktada gazetecilerin çok zor şartlar altında çalıştığı, haber almak için yoğun bir gayret sarf ettiği bazen gözden kaçırılıyor. Kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına kamu görevi gören gazetecilere her türlü katkıyı sağlamaktan ve onların doğru habere ulaşması için gerekli zemini oluşturmaktan memnuniyet duyarız.”