Molotofkokteylli liselilere hapis talebi

  Antalya'daki Gezi Parkı protestoları sırasında Vatan Kavşağı'ndaki gösterilerde çantalarında molotofkokteylleri ele geçirilen 2 lise öğrenci hakkında 4.5 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

  Tutuksuz yargılanacak lise öğrencileri, ilk duruşmaya önümüzdeki günlerde Antalya 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde çıkacak. Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Antalya'da yapılan gösterilerde Çallı'daki Vatan Kavşağı'nda toplanan 300 kişilik grup, 1, 2 ve 3 Haziran geceleri Ak Parti İl binasının bulunduğu alana yürüdü. Barikat kurup, polise molotofkokteyli ve taşlarla saldıran grubu, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Polis, 3 gece süren gösteriler sırasında toplam 212 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

ÇANTADA MOLOTOFKOKTEYLİ

  Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Vatan Kavşağı'ndaki Gezi protestoları sırasında çantalarında molotofkokteylleri ele geçirilen ve adları açıklanmayan 2 lise öğrencisi hakkında toplam 4.5 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

ÖĞRENCİLERE 2 AYRI SUÇLAMA

  Savcı Şanal, molotofkokteyllerini Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' başlıklı 174/1 maddesi kapsamında değerlendirdi. Bu madde kapsamında her bir öğrenci için ayrı ayrı 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

  Savcı Şanal, liseliler için 2911 Sayılı 'Toplantı ve Gösteri Kanunu'na Aykırı Hareket Etmek' suçlamasından da 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianame bilgisayar sistemiyle dağıtımda Antalya 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne düştü. Tutuksuz yargılanacak lise öğrencileri, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Liseli öğrencilerin, Gezi protestoları sırasında polis tarafından gözaltına alındığı, sorgulamalarından sonra tutuklanmaya sevk edilmeyerek savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.