Avşa Adası Bodrum'u aratmıyor

Yaz sezonunun başlaması ve okulların tatil olmasının ardından Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası tatilcilerin akınına uğradı. Avşa'nın Ak Parti'li Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, yerleşik olarak 2 bin 500 kişinin yaşadığı beldede yaz dönemi hafta sonlarında 80 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.

Avşa'ya İstanbul, Erdek ve Tekirdağ'dan deniz yolu ile gelen tatilciler, gündüz denizin ve kumun, gecede eğlencenin tadını çıkarıyor. Beldede bulunan pansiyonların büyük bölümünün dolduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cevdet Çağlar,

"Beldemiz yazın tam bir eğlence yeri. İnsanlar burada harika kumsala sahip olan denizin, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarıyorlar. Avşa'ya özellikle İstanbul'dan gelenlerin sayısı çok fazla. Hafta sonları beldemizde sayıları 800'e ulaşan tüm pansiyon ve oteller doluyor. Bir günde 80 bin kişiyi ağırlıyoruz" dedi.

Her gün, İstanbul, Erdek ve Tekirdağ'dan feribot ile deniz otobüsü seferlerinin düzenlendiği Avşa'da sağlık ocağı bulunurken, acil hastalar 24 saat hizmet veren deniz ambulansı ile 20 dakika içerisinde Erdek İlçe Devlet Hastanesi'ne ulaştırılıyor.