Herşey yeni Hido’lar için

MEDYASPOR 

 Milli oyuncunun da eğitim verdiği ve 29 Haziran tarihine kadar devam edecek kampa, İstanbul, İzmir, Edirne, Bolu, Antalya, Adana, Isparta, Hollanda, Dubai ve Almanya’dan çok sayıda basketbolcu katıldı. Teknik koordinatörlüğünü İhsan Bayülken’in yaptığı eğitimler, İzmir temsilcisi Antrenör Murat Aşkın, Cenk Uçar, Kadir Dağ, Ali Cem Alnıaçık ve Alihan Dağdelen gibi tanınmış isimler tarafından veriliyor.

  Pazar günü Çeşme Ilıca Vela Apart Otel’de start alan kampın ilk gününde 1997-2004 arası doğumlu çocuklar, Çeşme Spor Salonu’nda ilk eğitimlerini aldılar. Yaş ve antrenman düzeylerine göre gruplara ayrılan sporcular, böylelikle günde çift antrenman ile yoğun bir çalışma içerisine girdi. Çeşme’de 6 gece, 7 gün boyunca devam edecek kampta sporcular, Hido ve güçlü bir teknik ekip sayesinde yeteneklerini geliştirme fırsatı bulurken, ödüllü yarışmalar ve maçlarla unutulmaz bir hafta geçirecekler. Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları’nda ise eğitim, 1 Temmuz’dan itibaren Çeşme, 2 Temmuz tarihinden itibaren de İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda sürecek.

  Projeyi tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini söyleyen Hidayet Türkoğlu, ilk etapta 5-6 kenti planlama içerisine aldıklarını belirterek, “Buradaki amacımız; kaliteli bir teknik ekiple gençleri buluşturarak onların gelişimlerine katkıda bulunmak. Umarım, herkes burada öğreneceklerini hayata geçirip ülkemizi temsil edecek düzeyde basketbolcular olurlar, diğer yandan da takım sporlarının en büyük artısı olan paylaşım ve birliktelik duygularını geliştirirler” dedi.