Sosyal medyada Gezi paylaşımları

  İstanbul Gezi Parkı’na müdahale ile başlayan ve ülke genelinde toplumsal protestolara dönüşen olaylara damga vuran espriler bir kitapta toplandı. Gençlerin sıklıkla başvurduğu sosyal medyada yazılanların, çizilenlerin derlendiği kitap Etki Yayınları tarafından piyasaya sürüldü.

  “Çapulcuların Sosyal Medya Paylaşımları” isimli kitabın kapağında olayların simgesi haline gelen “kırmızı elbiseli" kadının fotoğrafı kullanılırken, arka kapağında ise bir diğer simge fotoğraf “siyah elbiseli kadın” kullanıldı.

YAZARI GENÇLER

  Protesto gösterileriyle birlikte twitter, facebook ve sosyal medyada paylaşılan esprilerin toplandığı kitap, bazı gözden kaçan ayrıntılara da yer veriyor. Kitabı kısa bir süre önce piyasaya süren Etki Yayınevi yetkilileri, “Özellikle direnişin temel direği olan Türk gençlerinin dahiyane yaratıcılığı ile ortaya çıkmış espriler bugün yurdun her köşesinde dilden dile dolaşıyor. Bu muhteşem esprilerin kaybolmaması ve bu önemli günlerin unutulmaması için yayınevimiz üzerine düşen bu sorumluluğun bilinciyle bu derlemeyi hazırladı. Yazarı, sosyal medyada inanılmaz paylaşımları gerçekleştiren gençlerimizdir” diyor.