İzmir'in gururu kızlar

Yaşar Üniversitesinde eğitimlerini tamamlayan İzmirli üç genç kız dünya çapındaki şirketlerde aldıkları görevlerle gurur kaynağı oldular

Yaşar Üniversitesi mezunları iş ve akademi dünyasında kısa sürede gösterdikleri başarılarla dikkat çekiyorlar. Microsoft Japonya’nın ortağı Dunksoft gibi dünyanın prestijli şirketlerinde çalışma fırsatı elde eden gençler Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde de bilimsel çalışmalara imza atıyorlar.

GİZEM GÜLBENT

Her biri Yaşar Üniversitesi lisans mezunu olan İzmirli gençlerden Gizem Gülbent çocukluk hayali olan yurtdışında çalışma isteğini henüz 22 yaşındayken Microsoft Japonya’nın ortağı Dunksoft şirketinin satış ve pazarlama departmanına kabul edilerek başardı. 5 dil bilen genç kız, Microsoft ile birlikte yürütülen projelerin pazarlama yönetimini gerçekleştirirken aynı zamanda uluslararası satış konusunda da başarılı çalışmalara imza atıyor.

SİNEM GÖKÇİMEN

İş zekası danışmanı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü başarıyla bitiren Sinem Gökçimen ise bilgi teknolojileri sektörünün önde gelen kuruluşlarından KoçSistem’in en genç iş zekası danışmanı olarak kabul edilerek adından başarıyla söz ettirdi.

DAMLA ŞENER

Endüstri Mühendisliği bölümünü 2011 yılında ikincilikle bitiren Damla Şener de kariyerine Koç Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak devam ediyor.

Genç yaşlarında büyük başarılara imza atan İzmirli gençler nasıl başardıklarını ve gelecek hedeflerini şöyle anlattılar:

Gizem Gülbent: 

 “Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2012 yılında mezun oldum. Üniversite hayatımda mümkün olduğunca aktif olmaya çalıştım. Üniversite içinde birçok sosyal kulüpte görev aldım, temsilcilikler yürüttüm. Son sınıfta da çocukluk hayalim olan yurtdışında çalışmak konusunda adımlar atmaya başladım. Farklı ülkelerde birçok şirketle mülakata girdim. Zorlu bir sürecin sonunda hedefime ulaşmayı başardım. Şimdi Japonya’dayım.

Microsoft Japonya’nın ortaklarından biri olan Dunksoft şirketinde satış ve pazarlama alanında çalışıyorum. Şirket, Microsoft'un partneri olduğu için sürekli Microsoft Japonya ile koordineli projeler yapıyoruz. Ben de Microsoft ile birlikte yürüttüğümüz bu projelerin pazarlama yönetimini yapıyorum. Aynı zamanda 5 dil bildiğim için, ürettiğimiz bu projelerin uluslararası satışı ve dünya çapında marketteki konumlarıyla ilgili de çalışmalar yapıyorum. Kariyerime ayrıca Japonya'da yapacağım yüksek lisans ile devam etmeyi planlıyorum.”

Sinem Gökçimen:

 “2009 yılında Belçika’da geçirdiğim Erasmus deneyimim benim için oldukça verimli oldu. Şu an Koç Grubu’nun bünyesinde bulunuyorum ve KoçSistem’de uluslararası pek çok firmaya iş zekası danışmanı olarak görev veriyorum. Türkiye’nin önde gelen büyük ölçekli firmaları önemli stratejik kararlarını alırken yanlarında genç bir mezun olarak beni buluyorlar.”

Damla Şener:

“2006 yılında başladığım Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2011 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldum. Yüksek lisans eğitimi almaya karar verdiğim dönemde Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde yüksek öğrenimime devam etme hakkı kazandım. Lisans döneminin ardından Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programında eğitimime devam etme kararı aldım. Şu anda aynı zamanda Koç Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum.”