En borçlu kulüp Karşıyaka

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) açıkladığı 150 bin TL ve üzeri prim aslı borcu olan işverenler listesinde, Türkiye’nin en borçlu kulübü Karşıyaka.

Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirmesinin Cihan Büyükoral döneminde bozulduğu Karşıyaka'da güncel vergi ve prim borcu ödemelerinde de büyük sıkıntı yaşandı.

  Karşıyaka, 1 milyon 751 bin TL SGK prim borcuyla Türkiye’nin en yüksek borçlu spor kulübü olarak kamuoyuna lanse edildi. Karşıyaka’nın ardından Kocaelispor ikinci, Sakaryaspor üçüncü sırada yer alırken, listede Süper Lig kulüplerinin yer almaması dikkat çekti. Bu arada transfer atağına kalkan Karşıyaka, Torku Konyaspor’dan ayrılan santrfor Ars’la söz kesti.

  Geçen sezon devre arasında kiralık geldiği Konya’da 8 gol atarak yeşil beyazlı ekibin Süper Lig’e çıkmasında önemli rol oynayan 29 yaşındaki Hollandalı golcü Bulgar temsilcisi Levski Sofya’dan bonservisini alırsa Korşıyakalı olacak. Yabancı transferinde gözünü Süper Lig’e çeviren kurmaylar, menajerlerin önerdiği eski Sivassporlu Souleymane Keita’ya soğuk bakıyor. Transferde Hakan Bayraktar, Mehmet Yiğit, Berkan Emir’i alan Karşıyaka Trabzon’dan Hasan Ahmet Sarı, Konya Şeker’den Timur’la görüşüyor.