Bucaspor'da Bektur yeniden başkan

Mustafa KÖPRÜLÜ /DHA-

Bucaspor’da Başkan Mehmet Bektur, tek aday olarak katıldığı olağanüstü genel kurulda güven tazeledi. Buca Belediyesi Meclis Salonu’ndaki kongrede yönetimin ibra edilmesinin ardından üçüncü kez göreve getirilen Mehmet Bektur, Bucaspor’un itibarını geri kazandırdıklarını söyledi. Bektur, takım bütçesinde küçülmeye gideceklerini belirterek, “Geçen sezon 6 milyon 100 TL’ye takım kurduk. En düşük bütçelerden biriyle Play-Off oynadık. Önümüzdeki sezon takıma 5 milyon TL ayıracağız. Aidiyet duygusunu oluşturmamız için 1 yıla ihtiyacımız var. Bu yüzden sabır istiyoruz. Şike sürecinin takipçisi olacağız. TFF’ye göre şike sahaya yansımadı, ancak UEFA girişim yeterli olduğunu söylüyor. Yasal süreci başlatacağız” dedi.

Kongrede söz alan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise Bucaspor için her kapıyı çalacağını açıkladı. Bucaspor Futbol Akademisi’nden ayrılıp Altınordu’nun başına geçen Seyit Mehmet Özkan’a olan 8 milyon 32 bin 997 TL ile birlikte kulübün toplam borcunun 22 milyon 748 bin 509 TL olduğu açıklandı.

Yönetimin geçen sezon bütçede 2 milyon 93 bin 965 TL açık verdiği, Başkan Bektur’un kendi cebinden kulübe 1 milyon 97 bin 269 TL harcama yaptığı bildirildi.

Yeni sezon için tahmini bütçenin 13 milyon 100 bin TL olduğu, A Takım için 5 milyon 690 bin TL bütçe ayıralacağı kaydedildi.

Bektur’un yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Adnan Dolma, Hüsnü Kaya, Hikmet Çiftçi, Timur Yaykıran, Sedat Çiftçi, Yaşar Yaralı, Çeliker Gökçin, Sedat Nisa, Metin Aksu, Adil Demir, Zeki Karaoğlu, Metin Sağıl, Halil İbrahim Ülgen, İbrahim Bengi.”

Basın Sözcüsü Cumhur Kaynar’ın yedek listede yer alması dikkat çekti.