Bakan Müezzinoğlu, projeleri anlattı

  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlığın teşviki ve geliştirilmesi programları ile birlikte sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi. “Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı”, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Hilton Otel’de başladı.

  Konferansın açılış konuşmasını yapan Müezzinoğlu, 10 yıllık iktidarları döneminde kararlı adımlarla insan ve hakkaniyet odaklı sağlık hizmeti anlayışını gerçekleştirdiklerini söyledi. 2000’li yıllardan önce sağlık sisteminde hizmet sunumu, finansman, hizmete erişim, insan gücü ve bilgi sistemleri alanlarında problemler yaşandığını anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Hükümetimizin insan ve hakkaniyet odaklı etik anlayışı sayesinde bütün vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine eşit biçimde erişmeleri temel hedefimiz olmuştur.

  Bu hedefimizi gerçekleştirirken, sağlık hizmetlerinde finansman, ödeme, organizasyon, düzenleme, sunum ve geri bildirim gibi parametreler yönetim anlayışımızın temelini oluşturmuştur” dedi. 112 acil hizmetleri, koruyucu ve temel sağlık hizmetleri, ücretsiz gezici sağlık hizmetleri, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezleri, aile hekimliği uygulaması ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele gibi alanlarda ilerlemeler sağladıklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi programlarımız ile birlikte sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik projelerimizi de uygulamaya başladık. Yanlış beslenme, sigara ve alkol kullanımı, obezite ve diyabetle mücadele, organ bağışı gibi alanlardaki farkındalık programlarını hayata geçirdik.

  Ayrıca beden sağlığı kadar önemli gördüğümüz ruh sağlığını geliştirmeye yönelik eylem programımızla, sağlık hizmet sunumunu geliştirerek sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu, finansmandan sigortacılığa, yatırımlardan hastane hizmetlerine, aile hekimliğinden koruyucu hekimliğe, sağlığın geliştirilmesi faaliyetlerine kadar sağlık hizmetlerinin bütüncül bir yaklaşımla yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Müezzinoğlu, “İnsan gücü ve sağlık hizmet sunumunda, öncelikli olarak insanımızın ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyetini esas alıyoruz” dedi.