Erdoğan, Putin ile görüştü

  Suriye konusunun ele alındığı görüşmede, ikili ilişkiler ve G-20 Zirvesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, ağırlıklı olarak Suriye konusu ele alındı.

  Görüşmede, Suriye’deki soruna çözüm arayışı çerçevesinde yapılması planlanan Cenevre- 2 toplantısı hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Putin, Cenevre-2 toplantısına büyük önem verdiklerini belirtirken, Başbakan Erdoğan da Cenevre-2 toplantısını desteklediklerini ve sonuç alınabilmesi için uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine işaret etti.

 Erdoğan’ın Suriye’de insani durumun kötüleştiğine dikkat çekerek, soruna çözüm bulma amacıyla somut adımlar atılması gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Telefon görüşmesinde Erdoğan ve Putin’in Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi çerçevesinde iki ülke arasında ihdas edilmiş olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin önemine değindikleri öğrenildi. İki lider, 45 dakika süren telefon görüşmesinde Eylül ayında St. Petersburg’da düzenlenecek olan G-20 Zirvesi’nin hazırlıklarıyla ilgili de fikir alışverişinde bulundu.