Akaydın: Bu tamamen bir polis işkencesi

   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Gezi Parkı eylemlerine katılan üç gence polislerin şiddet uygulaması olayından büyük utanç duyduğunu söyledi. Akaydın, "Bu tamamen bir polis işkencesi" dedi.

  Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine katılan üç gence Büyükşehir Belediyesi'ne ait kapalı otoparkta 17 polis tarafından uygulanan şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ilk kez konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Geniş yankı uyandıran olayı 'çok üzücü bir durum' olarak değerlendiren Başkan Akaydın, "Aslında valiliğimizi ve emniyet müdürlüğümüzü kutlamıştım. Çünkü Antalya'da göreceli olarak Ankara, İzmir, İstanbul'da yaşananlar yaşanmamıştı. Ama o olayı görünce gerçekten büyük üzüntü duydum" dedi.

POLİSİN HEDEFİ İŞKENCE DEĞİL

  Üç gence yapılanlardan büyük utanç duyduğunu aktaran Başkan Akaydın, "Bu tamamen bir polis işkencesi. Sanıyorum bunu ne valimiz, ne emniyet müdürümüz tasvip eder. O dayağı atan 17 polisin muhakkak tespit edilip cezalandırılması lazım. O çocuklar suçlu olabilir. O ayrı bir şey. Ama polisin hedefi suçluyu yakaladıktan sonra işkence yapmak değil. Antalya adına çok kötü görüntülerdi. Yakıştıramadım bu güzel şehre" diye konuştu.

CEZASIZ KALMAMALI

  Gezi Parkı olaylarının sürdüğü dönemde Antalya polisinin çok sabırlı ve temkinli davranarak Cumhuriyet Meydanı'na olumsuz hiçbir müdahale yapmadığını vurgulayan Başkan Akaydın, "Bu 17 kişinin yaptığını bütün Antalya polisine mal etmek doğru bir şey olmaz. Ama şimdi bekliyorum ki, valimiz ve il emniyet müdürü bu 17 polisi cezalandırsın. Bir daha böyle örnekler yaşanmaması için çok önemli. Cezasız kalmamalı" şeklinde konuştu.