Aliağa'nın bilgi hazinesi taşınıyor

Aliağa Belediyesi’nin Sosyal ve Kültürel hizmetlerinde önemli bir yer tutan Nadir Nadi Kütüphanesi yeni yerine taşınıyor.

İki yıldan bu yana Hükümet Caddesinde Ziraat Bankası yanındaki kiralık bir yerde hizmet veren kütüphane, İstiklal Caddesi’nde daha önce SGK Hizmet Merkezi’nin bulunduğu yere taşınıyor. Yer, SGK’nın kendi hizmet binasına taşınmasıyla boşalmıştı. Açıldığı 1991’den bu yana 22 yıldır günden bu yana her yaştan binlerce okuyucuya hizmet veren Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Halk Kütüphanesi, İstiklal Caddesi üzerindeki daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) hizmet verdiği yere taşınıyor. Aliağa Belediyesi, daha önce kiralık bir yerde faaliyet gösteren Kütüphaneyi, kurumun kullanımındaki bir mekâna taşıyarak belediye bütçesinde tasarruf da gerçekleştirmiş olacak.

TAŞINMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Okuyucu talepleri göz önünde tutularak son gelişmelere göre yeniden düzenlenen Kütüphane’nin taşınma işlemleri hızla sürüyor. Kütüphanenin iç mekân düzenlemeleri tamamlanırken, kitapların raflara sistematik olarak sıralanması çalışması devam ediyor. Kütüphane, gelecek hafta okuyucularına kapılarını İstiklal Caddesi No:71 adresindeki yeni yerinde açacak.

BAŞKAN OĞUZ: “DAHA ETKİN HİZMET VERECEĞİZ”

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, özellikle çocuklar ve gençler için çok önemli bir okuma ve araştırma olanağı sunan kütüphanenin, yeni yerinde daha etkin hizmet sunacağını ifade etti. Başkan Oğuz, “SGK’nın kendi binasına taşınmasının ardından, Hazine’ye ait olup, 2006’dan bu yana belediyemizin kullanımında olan yere taşıdık. Kütüphanemiz iki yıldır kiraladığımız bir yerde faaliyet gösteriyordu. Kentimizin en zengin bilgi kaynağını halkımızın ayağına getirdik. Aliağa’mıza hayırlı olsun” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ

1991 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve birçok dünya ülkesinde uygulanan Dewey On’lu (kitap konu sınıflama) sistemi tekniğine göre düzenlenerek okuyuculara hizmet veren Kütüphanenin 11 bin üyesi bulunuyor. 12 bin kitabın bulunduğu Kütüphanenin kitap zenginliği yeni yayınlarla hızla artıyor