Datça'da Suriyeli kaçaklar yakalandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Yunanistan’ın Simi Adası’na geçmeye çalışan 2’si çocuk 6 Suriyeli kaçak yakalandı. Üç gündür sahil kenarındaki bir alanda aç ve susuz bir şekilde kendilerini Yunanistan’a geçirecek tekneyi bekledikleri ortaya çıkan kaçakların ölümün eşiğinden döndüğü belirlendi.

Datça’ya 30 kilometre uzaklıktaki Emecik Köyü yakınlarında, Gavur Deresi ile Aktur Tatil Sitesi arasındaki Çiftlik Mevkii’nde sadece patika yoldan ulaşımın olduğu ağaçlık alanda, dün akşam bir balıkçı tarafından tesadüfen bitkin halde bulunan kaçaklar, güçlükle kurtarılabildi.

Balıkçının durumu bildirmesi üzerine harekete geçen Datça Jandarma Karakolu ekipleri, kaçakların bulunduğu sarp kayalıklara denizden botla yanaşamayınca karayolundan ulaşmayı denedi. Bir noktaya kadar araçla giden ekipler, daha sonra yürüyerek sahile ulaştı. Açlıktan ve susuzluktan halsiz durumda bulunan 2’si çocuk 6 Suriyeli kaçak, jandarmanın yardımıyla karayoluna çıkarıldı. Burada yapılan ilkyardımın ardından kaçaklar, Datça Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavileri yapıldı.

Karınlarını doyuran kaçaklar, tedavilerinin ardından Datça Jandarma Karakolu’na götürüldü. Yanlarında pasaportları bulunan 6 Suriyeli’nin aynı aileden oldukları ve ülkelerindeki sınır kampından kaçtıkları ortaya çıktı. Kaçakların ifadelerinden, Yunanistan’ın Simi Adası’na geçmek için kendi imkanlarıyla kiraladıkları bir otomobil ile İzmir’den Datça’ya geldikleri öğrenildi. Kaçakların, jandarmadaki işlemlerinin ardından Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne gönderilecekleri belirtildi.