Sadri Şener: 'Futbol temizlendi'

   Muğla’ya yeni atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sadri Şener, Türkiye’de futbolun yeni bir döneme girdiğini ve UEFA’nın kararı ile futbolun temizlendiğini ileri sürdü.

"FUTBOL TEMİZLENDİ"

  Trabzonspor Kulübü eski başkanı Şener, “UEFA’nın verdiği kararla artık son nokta kondu. Türkiye’de de 16. Ağır Ceza Mahkemesi bir karar vermişti. Bu günkü gazetelerde Fenerbahçe ve Sivasspor başkanlarının verdiği demeçler var. Onlara şunu söylemek istiyorum. Türkiye bir hukuk devleti, hukukun verdiği karara saygı duyulmalı ve bunu sulandırmanın bir anlamı yok. UEFA’nın verdiği kararı Türkiye Futbol Federasyonu bir şekilde uygulamaya koyacaktır. Bundan sonra futbol temizlenmiş olarak yoluna devam edecek” dedi.

"FUTBOLUN KARA GÜNÜ DEĞİL, AK GÜNÜ"

    UEFA’nın verdiği karar sonrası 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının Trabzonspor verilmesi ile ilgili görüşünü açıklayan Şener, “UEFA’nın verdiği bu karara göre ve prosedür de onu gerektiriyor zaten. Onu ikide bir söylemenin ve kimsenin unutmasına gerek yok. Basının yazdığı gibi Türkiye’de futbolun kara günü değil, ak günüdür. Bana göre bir şeyler temizleniyor. Demek ki bu unutulmuyor. UEFA’nın ve Türk Mahkemelerinin ciddi bir kuruluşlar olduğuna inanmak lazım. Bunun başka bir prosedörü ve yöntemi yok. Buna da saygı duymak lazım” şeklinde konuştu.

YENİ UFUKLARA BAKMAK LAZIM

  Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener, artık UEFA’nın verdiği bu kararın yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Kayserispor ve Kasımpşa’nın durumu da UEFA’nın bu kararı ile tescillenmiş oluyor. Bunda ısrar etmenin bir anlamı yok. Bu bir süreçti ve bitti. Bunu sulandırmak, germek ve kenarından dolaşmak doğru değil. Bun derken Fenerbahçe camiası için ve Beşiktaş camiası için bence bu işi bir an önce kesip, yeni bir ufuklara doğru yol açmak lazım. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim” diye konuştu.

"TFF KURULLARI GÖREVİ BIRAKMALI"

  Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaşanan süreçte aldığı kararlar ve UEFA’nın kararı ile göreve devam veya istifa etmesi gerektiği şeklinde soruyu cevaplandıran Şener, “Eğer UEFA tahkim kurulu bu kararı onaylarsa verdiği kararın yüzde bin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. En asgariden kurulların görevlerini bırakması lazım” ifadelerini kullandı.