Ağar'dan Yenipazar'a teşekkür ziyareti

İçişleri ve Adalet eski bakanlarından, Demokrat Parti eski genel başkanı Mehmet Ağar, Susurluk Davası kapsamında aldığı cezasını çektiği Yenipazar Cezaevi’nde, kendisine gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle ilçeye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yanında iki işadamıyla bugün saat 12.00 sıralarında Yenipazar'a gelen Mehmet Ağar, ilk ziyaretini cezaevine yaptı. Ağar, cezaevi müdürü ve infaz koruma memurları tarafından nimaziye girişinde karşılandı. Ağar’ın cezaevine girmesinin ardından korumaları da iki tepsi baklava ve tencere, tava gibi mutfak eşyalarından oluşan iki poşet hediyeyi cezaevine taşıdı. İçeride yaklaşık bir saat kalan Mehmet Ağar, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada yattığım süre içeresinde beni misafir eden cezaevi görevlileri ve Yenipazar halkına teşekkür etmek amacıyla geldim. Cuma namazını kıldıktan sonra döneceğim” dedi.

Mehmet Ağar, daha sonra 'Altın Makas' berberine gitti ve cezaevinde kaldığı dönemde kendisini traş eden İbrahim Başoğlu’na sakal traşı oldu. Traş sonrası gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Ağar, cuma namazını kılmak için Çarşı Camisi’ne geçti. Namazın bitiminde Ağar, bu kez caminin karşısındaki Turgut Özal Parkı’nda, konulan masalarda 2 bin kişiye pide ziyafeti çekti. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Ağar’ı, Susurluk Davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde 'Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Bu ceza onanmıştı. Yenipazar Cezaevi’nde 1 yıl hapis yatan Ağar, 4'üncü Yargı Paketi çerçevesinde avukatının başvurusu üzerine denetimli serbestlikten yararlanıp, geçen 30 Nisan’da tahliye edilmişti. Ağar’ın denetimli serbestlikten yararlanmamış olsa 1 yıl daha daha cezaevinde yatacaktı.