Demirel: Sokaklar hak arama yeri değildir

MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, esnaf gezisi ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Karabük’te, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada partililerle sohbet eden Demirel, gazetecilerin sorularını cevapladı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili sorulan soruyu Demirel, şöyle yanıtladı:

“Yalnızca Lice değil ondan önce Cizre var, sokakta hak arama işi çok sağlıklı bir şey değil. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mart ayından beri meydanlarda mitingler yapıyoruz. Vatandaşlarımızla orada tek ses, tek vücut olmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir sözü vardır; ‘her meydan sokaklara açılır ama her sokak meydanlara çıkmaz, sokaklar karanlıktır’ der. Sokaklar hak arama yeri değildir. İnsanların hak aramak için daha farklı yöntemleri izlemeleri gerekir. Orada yaşananların henüz ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Oradaki basın mensuplarının açıklamaları var; ölümler olduğunu, yaralılar olduğunu biliyoruz. Ama önemli olan vatan millet adına hepimizin birlikte ve hassasiyet içinde davranmamız. Net bir şey ortaya konulmadığı için yorum yapmak da doğru değil. Sağduyunun, Anadolu insanının hassasiyetinin baskın geleceğini umut ediyoruz.”

Konuşmasının ardından Ruhsar Demirel’e, partililer tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.