Hentbolda şampiyon Mısır

Akdeniz Oyunları kapsamında final maçında, güçlü rakibi Hırvatistan’ı 28-23 yenmeyi başaran Mısır Milli Takımı altın madalya kazanırken güçlü rakibi İtalya’yı yenmeyi başardı.

Akdeniz Oyunları kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Hakemleri Kürşad Erdoğan ile İbrahim Özdeniz ikilisinin yönettiği final maçında, güçlü rakibi Hırvatistan’ı 28-23 yenmeyi başaran Mısır Milli Takımı altın madalya kazanırken güçlü rakibi İtalya’yı yenmeyi başardı. Türk Erkek Milli Takımı ise tarihinde ilk kez üçüncü olarak Akdeniz Oyunları’ndan bronz madalya kazandı.

Karşılaşmayı baştan sona kadar önde sürdüren Türk Erkek Milli Takımı oyuncuların, akılcı oyunları, kanatları kullanmaları, savunma ve hücumda çoğalmaları ve tribün desteği galibiyeti getirdi. Sporseverler karşılaşmadan sonra, İtalya’yı yenerek madalya kazanan Türk sporcuları uzun süre ayakta alkışladılar. Final maçında ise, Türk hakemleri Kürşad Erdoğan ile İbrahim Özdeniz ikilisinin yönettiği karşılaşmada, güçlü rakibi Hırvatistan’ı 28-23 yenmeyi başaran Mısır Milli Takımı altın madalya kazandı. Mısırlı sporcular büyük sevinç gösterilerinde bulundular. Türk sporseverlerin de Mısır’a maç boyunca destek vermeleri dikkati çekti.

ADANA VALİSİ HÜSEYİN COŞ ÖDÜL VERDİ

Karşılaşmanın sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Uluslararası Hentbol Federasyonu Başkanı (IHF) Dr. Hassan Moustafa, Yönetim Kurulu Üyesi Sossa Popovski, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Güven Sevil, Mısır Hentbol Federasyonu Başkanı Mohamed Khaled Hammonda verdiler. Uluslararası Hentbol Federasyonu Başkanı Hassan Moustafa, törenin ardından Akdeniz Oyunları’nda görev yapan gönüllüler ile sohbet ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu arada, kadınlar hentbol müsabakalarında Sırbistan birinci olurken, Slovenya ikinci, Hırvatistan da üçüncü oldu. Bu takımlara madalya ve diğer ödüllerini, Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi verdiler. Milli Takımlar Başantrenörü Adnan Öztürk, takım olarak madalya almayı hak ettiklerini, çok mutlu olduklarını, ekip olarak kendilerine güvenenleri mahcup etmediklerini ifade ederek, federasyon yöneticilerini ve tüm sporculara katkılarından dolayı teşekkür etti.