Fabrikada patlama: 8 yaralı

Sakarya’nın Gevye ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 8 kişi yaralandı. Olay yerine gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, patlamanın laboratuvar kısmında meydana geldiğini söyledi. Türkiye’nin en büyük havai fişek fabrikalarından biri olan Gevye ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda öğle saatlerinde Ramazan toplarının yapıldığı laboratuvarda şiddetli bir patlama oldu.

Patlama fabrika dışında da çok sayıda ev ve dükkanda hasara neden oldu. Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Sakarya Büyükşehir ve ilçe itfaiyelerine bağlı ekipler arazözlerle yangına müdahale etti. Hızla birçok alana yayılan yangın büyük ölçüde söndürülerek soğutma çalışmasına başlandı ancak fabrikanın iç kısımlarında yer yer yanmalar devam ediyor. Patlamanın ardından 8 kişinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olay yerine gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Fabrikanın laboratuvar bölümünde meydana gelen patlamada o sırada fabrikada bulunan güvenlik görevlisi yaralandı. Herhangi bir can kaybı olmazken, yüksek miktarda maddi hasar meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı. Konu ile ilgili olarak hastanemize toplamda 8 kişi müracaat etti. Ancak güvenlik görevlisi hariç diğerleri ayakta tedavi edilerek taburcu edildi." Öte yandan yangının laboratuvarda kimse yokken meydana geldiği öğrenilirken polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.